Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
FPC „Bioprotect” SRL are plăcerea să vă invite la seminarul cu tematica: "Direcţiile principale de îmbunătăţire a tehnologiilor la culturile agricole în condiţii de stress”.
Seminarul va avea loc pe data de 24.01.2017, cu începerea de la ora 10-00, în or. Criuleni, sediul SRL „AgroEnergia” (Bolboceanu).
Programul seminarului:
- Prezentarea noilor produse de Legea nr. 48 din 22 martie 2012 privind sistemul de salarizare a funcționarilor publici cu modificările și completările ulterioare, se modifică și completează după cum urmează:
1. La art. 1al. (2), lit. b) va avea următorul cuprins:
,,b) stabilirea salariilor în funcție de importanța, răspunderea, complexitatea și riscurile activității desfășurate, precum și 14 tineri din s. Oxentea r-ul Dubăsari şi-au făcut viaţa mai colorată, mai interesantă folosind Tehnologiile Informaţionale puse la dispoziţie de biblioteca publică din localitate. Biblioteca publică a reuşit să instruiască 14 utilizatori, să utilizeze tehnologiile informaţionale în cadrul proiectului „Împreună cu tinerii dezvoltăm comunitatea digitală” oferite de Programul Novateca La data de 17 ianuarie curent, Ministrul Mediului Valeriu Munteanu, s-a aflat într-o vizită de lucru în raionul Dubăsari, unde s-a întâlnit cu Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, vicepreședinţii raionului - Maria JIMBEI şi Valeriu SANDUL, primarii satelor și comunelor, reprezentanții serviciilor desconcentrate şi descentralizate, funcționari ai Consiliului raional Pe data de 11.01.2017 în incinta Consiliului raional Dubăsari, de către Direcția Economie, Buget și Finanțe (DEBF) a fost organizată ședința de lucru privind:
1. Particularităţi de întocmire şi prezentare a rapoartelor financiare pentru anul 2016, s-a atenționat asupra cadrului legislativ și normativ pe care este bazată raportarea bugetară pentru simestrul Umanitatea nouă îl primeşte pe Eminescu între luminile nestinse ale conştiinţei sale. El trece astăzi pe drumul, tot mai larg dezgrădit, înspre inima popoarelor. Pătrunde în casele oamenilor muncitori, în şcolile şi bibliotecile visate de el; aduce opera ca triumfătoare,dîndu-le-o tuturora-carte de căpătâi.
(Andrei Lupan)
Eminescu este considerat ultimul mare romantic
Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici la 15 ianuarie 1850, Botoşani) a fost un poet, prozator şi jurnalist român.
Copilăria a petrecut-o la Botoşani şi Ipoteşti în casa părintească şi prin împrejurimi într-o totală libertate de mişcare şi de contact cu oamenii şi cu natura, stare evocată cu adâncă nostalgie în poezia La 17 ianuarie curent, angajații IP Dubăsari au desfășurat sesiuni de informare, cu participarea elevilor instituțiilor preuniversitare de învațământ din teritoriu.
Copiii au fost familiarizați cu regulile de circulație rutieră, în timpul deplasării la lecții şi spre casă.
De asemenea, a fost discutat și comportamentul în afara orelor, la joacă sau plimbare.
Având În perioada februarie - martie 2017, Asociaţia pentru Studii Sociale Aplicate „ASSTREIA” va desfășura concursul național de selectare a participanților la Festivalul adresat ONG-urilor din Republica Moldova, activitate din cadrul proiectului "Cooperarea între societatea civilă moldo-estoniană în promovarea bunei guvernanțe", implementat de Asociaţia pentru Studii Sociale Aplicate „ASSTREIA” în parteneriat În perioada 20-22 ianuarie curent, în incinta Centrului de Odihnă pentru Copii şi Tineret ,,Prietenia” din c. Coşniţa, se va desfăşura Şcoala Tînărului Conducător (ŞTC), ediţia a XVI-a, cu genericul ,,Responsabilitate, atitudine, comunicare”.
În cadrul sesiunilor, tinerii vor discuta diverse subiecte printre cele mai importante fiind: Rolul Consiliilor locale a Tinerilor; |