Harta site-ului
Ajutor
Ziua satului la Vasilievca
Ziua satului la Vasilievca

La data de 27 octombrie, când se serbează „Sfânta şi Cuvioasa Parascovia” sau Vinerea Mare, când toamna îmbrăcată în straiele sale multicolore, grăbeşte gospodarii să-şi termine lucrul prin gospodării, în satul Vasilievca se petrece Ziua Satului. Acest eveniment durează de obicei 2 zile. În prima zi locuitorii şi oaspeţii localităţii sunt aşteptaţi la dansuri unde cu veselie şi elan încing Hora Satului tradiţional moldovenească. Oaspeţii sunt aşteptaţi de gospodari la mesele întinse cu bucate alese, la un „pahar de vorbă”, pentru a-şi mai relata unul altuia lucrurile, realizările din parcursul anului.
A doua zi tradiţional s-au petrecut competiţii sportive, cîştigătorii fiind apreciaţi cu un berbec, un iepure sau un cocoş,  în dependenţă de măsura sportivă de întrecere la care au participat. La alte competiţii, cum au fost: ridicarea greutăţii, ridicarea la bară sau la alergat, participanţii au fost remuneraţi cu premii băneşti de 200 lei, 150 lei sau 100 lei.
La finele zilei colectivul de copii din localitate a venit cu un mesaj de felicitare, evoluînd în faţa doritorilor de a savura din frumosul  folclor moldovenesc dar şi al ţărilor vecine. Le aducem sincere mulţumiri copiilor din localitate pentru participarea activă la organizarea activităţilor de sărbătoare.
 
Ludmila BOLGARI,
Administrator s. Vasilievca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua satului la Vasilievca - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta