Harta site-ului
Ajutor
Ziua Mondială a Mediului
Ziua Mondială a Mediului

Ziua mondială a mediului înconjurător, marcată anual la data de 5 iunie, reprezintă unul dintre principalele mijloace prin care se încearcă stimularea preocupării oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp sensibilizarea factorilor decizionali să acţioneze în acest sens.
Ziua mondială a mediului înconjurător a fost stabilită de Adunarea Generală a Organizației Naţiunilor Unite (ONU) în 1972. Atunci, în perioada 5-16 iunie, a avut loc Conferinţa de la Stockholm, prima mare conferinţă privind problemele de mediu.
Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, care pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce priveşte mediul. Tematica Zilei Mondiale a Mediului 2020, stabilită de Organizația Națiunilor Unite este ,,Timpul pentru Natură” dedicată biodiversității.
 În acest context, îndemnăm cetățenii raionului, să-și facă timp pentru Natură.
În legătură cu situația epidemiologică din țară, totuși e necesar să reflectăm asupra complexității naturii, să analizăm acțiunile noastre exercitate asupra speciilor de floră, faună și asupra mediului lor de viață. În acest ritm trepidant al vieții este imperios necesar să conștientizăm importanța armoniei OM-NATURĂ.
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Mondială a Mediului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta