Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internaţională a Familiei la Oxentea
Ziua Internaţională a Familiei la Oxentea

Familia este mediul în care venim pe lume, ne dezvoltăm  şi la rândul nostru ne formăm o altă familie. Este locul unde găsim înţelegere, linişte şi soluţii la problemele care ne frământă, acolo unde există comunicare, respect şi iubire.
Ziua Internaţională a Familiei este celebrată anual la data de 15 mai, prin decizia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite din 1993. Anul 1994 a fost declarat Anul Internaţional al Familiei. Obiectivul acestei sărbători este de a stabili rolul important pe care îl are familia în viaţa noastră şi în societate şi a promova valorile de familie - dragostea, respectul reciproc, împărţirea egală a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.
La data de 15.05.2016 în incinta bibliotecii publice s.Oxentea r. Dubăsari s-a organizat activitatea culturală ,,Familia, izvor de iubire si respect,,.
Organizatorii acestui eveniment a fost şefa bibliotecii Bejenari Elena în colaborare cu asistentul social comunitar Rusu Eudochia. În program: Expoziţie de carte, revista bibliografică, recital de poezie, probleme de relaxare, felicitarea familiei Leca Olga si Nicolae care au educat 7 copii şi se bucură de 9 nepoţi, citirea a 3 eseuri de creaţii proprii la tema ,,Scrisoare mamei,,  a Concursului Naţional de Creaţie Literară care a emoţionat participanţii şi publicul ce a participat la eveniment. Invitaţi la activitate au fost Primarul de Oxentea Rusu V., consilierii locali Petraş Liuba, Bordos Galina, lucrătorii Casei de Cultură, asistenţii sociali, familiile  din localitate.
Constituţia  Republicii Moldova defineşte familia ca element natural şi fundamental al societăţii care are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului. Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat  şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe responsabilitatea părinţilor de a-şi creşte, educa şi instrui copiii, aceştea la rândul lor, vor avea şi ei grijă de părinţi.

Elena BEJENARI,
Şefa bibliotecii publice s. Oxentea r. Dubăsari 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internaţională a Familiei la Oxentea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta