Harta site-ului
Ajutor
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată în Liceul Teoretic ”Ion Creangă" Coșnița
Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată în Liceul Teoretic ”Ion Creangă" Coșnița

La data de 03 decembrie este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități!
Astfel, în Liceul Teoretic ,,Ion Creangă" au fost desfăşurate un şir de acțiuni pentru a motiva elevii să înțeleagă efectele dizabilitătilor şi pentru a combate discriminarea.
Pe parcursul acestei zile, elevii au vizionat în holul liceului poze ale elevilor cu CES, începând cu formarea Centrului de Resurse şi până în prezent. Poze care evidențiază activitatea Centrului şi reuşitele acestor elevi. Pe această cale aducem mulțumiri doamnelor Maria Larionov și Ina Larionov pentru munca colosală pe care o depun în susținerea şi educarea acestor copii.
O parte din elevi, elevii mai mici de gimnaziu au redat în format de desen tematica ,,Şi eu sunt Om ca şi tine" realizând nişte desene cu adevărat emoționante şi cu un mesaj pătrunzător. Alții au creat esee cu aceeaşi tematică în care şi-au expus viziunea plină de simțăminte, cuget ales şi o atitudine cu adevărat conştientă. Eseele vor fi apreciate, iar cele mai reuşite vor fi publicate. O altă activitate a fost organizarea unei mese rotunde cu participarea elevilor mai mari în cadrul căreia s-au abordat studii de caz reale cu "protagoniştii" - elevi ai liceului. Aici am abordat nevoile acestor copii, mediile lor de creştere şi educație, de ce şi de cine au nevoie şi cum am putea noi individual, în grup, la nivel de liceu, comunitate să-i susținem.
Elevii au fost receptivi, sensibili față de aceste persoane şi suntem siguri că un suflet blând, mereu, poate aduce un strop de fericire în viața acestor persoane şi de fapt, în viața tuturor!
Liceul Teoretic ,,Ion Creangă” Coșnița 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități marcată în Liceul Teoretic ”Ion Creangă" Coșnița - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta