Harta site-ului
Ajutor
Ziua copiilor în comuna Coșnița
Ziua copiilor în comuna Coșnița

Azi e zi de sărbătoare 
Pentru mic și pentru mare,
E ziua copiilor 
Și a bucuriilor!
 
     Sărbătoare de 1 iunie în comuna Coșnița a fost un exemplu al frumoasei colaborări între instituțiile Consiliului raional Dubăsari și cele din subordinea primăriei comunei Coșnița. Rolul de inițiator și organizator principal i-a revenit  Serviciului Promovarea Politicilor pentru Tineret  și  echipei  Direcției Cultură și Turism în colaborare cu primăria comunei  Coșnița.  
     Sărbătoarea a început cu un recital frumos al colectivului de fanfară din localitate condus de către dl Nicolae Bulat. Ca pe vremuri… anume sub muzică de fanfară spectatorii s-au adunat la sărbătoare! 
     Primii în scenă au fost invitați oaspeții evenimentului - Primarul comunei Coșnița, dl Alexei Gafeli și dna Maria Perciuleac, șef Direcție cultură și turism al Consiliului raional Dubăsari. Oaspeții au menționat importanța organizării evenimentelor în cadrul cărora copii au posibilitatea să-și demonstreze talentele și să-și încerce puterile în domenii noi. 
     Eroii principali ai concertului care a urmat  au fost  copiii, astfel spectatorii au urmărit evoluarea: picilor de la grădinița nr. 2 din comuna Coșnița, director dna Nadejda Coica,  grupelor de dansatori , profesoară dna Irina Dragoi, interpreților școlii de arte din comuna Coșnița, director dl Vasile Ivanov, ansamblului de chitariști din satul Pîrîta condus de către dl Anatol Burașvili și ansamblului folcloric din satul Coșnița, conducător dl Boris Pisarenco. Cu un recital au venit și tinerii cititori ai Bibliotecii publice din satul Coșnița, pregătiți de dna Svetlana Gorobeț, șef bibliotecă. 
     După finisarea concertului și-au început activitatea mai multe ateliere,s-a dat start concursurilor: face-painting, desen pe asfalt, colorarea fructelor, desen pe balon, concurs de cîntece și poezii, șah și dame, tenis de masă, ciclism, pionierball și minifotbal, unde copii au avut posibilitatea să-și dezvolte creativitatea în cadrul diverselor activități. Copiii au manifestat un interes sporit fata de creație prin intermediul desenului, picturii: le place culoarea, amestecul de culori și liniile largi, cu toate că la  cei mai  mici participanți s-a simțit încă dificultăți legate de dimensionarea desenului, încadrarea sa în spațiul rezervat, mișcările mîinii, îndemînare. Am observat, de asemenea, o întreagă evoluție a culorilor pe balon.
     Concomitent a avut loc și un meci amical de fotbal cu participarea juniorilor din satele Coșnița și Pîrîta. În acest context aducem mulțumiri colectivului Școlii sportive raionale, în persoana dlui Vasile Nagalisov, pentru implicare activă în organizarea activităților sportive: În cadrul activităților toți participanții au primit bilete la loteria, care a culminat sărbătoarea. Toate premiile care au fost puse în joc în cadrul loteriei au fost oferite de către primăria comunei Coșnița și agenții economici din localitate! 
     Punctul final din agenda evenimentului a fost difuzarea unui film în desen animat în sala mare a Casei raionale de cultură, care de asemenea s-a bucurat de un interes sporit din partea tuturor celor prezenți la sărbătoare. 
     Vă aducem la cunoștință că în organizarea sărbătorii s-au implicat activ următoarele instituții: Direcția cultură și turism în colaborare cu primăria comunei Coșnița, Direcția Învățămînt General, Casa raională de cultură, Biblioteca publică raională, Școala Sportivă Raională, Școala de arte din comuna Coșnița și Liceul Teoretic ”Ion Creangă”. 
     Aducem sincere mulțumiri agenților economici care au contribuit la organizarea sărbătorii: Bădărău Adrian, SRL ”Brădar-Top”; Buga Alexandru ,”Ciopro Impex”; Spinovschi Ion, ”Visria-com”; Șcurenco Galina, ÎI ”Catea Șcurenco”; Bronici Olga, SRL ”Haine pentru toți”; Andrei Rus continue tradiția tatălui său și a venit cu înghețate pentru copii și cel mai generos sponsor al evenimentului din 1 iunie- Ciubuc Sergiu, director ”Alvisteh”. 
     Pe parcursul zilei copiii au avut parte de mai multe surprize dulci în formă de înghețate, bomboane, acadele și sucuri oferite de către primăria comunei Coșnița, agenții economici și Consiliul raional Dubăsari. 
     Mulțumiri aparte aducem voluntarilor care s-au implicat activ în organizarea sărbătorii. 

Mai multe poze găsiți aici:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1707189689554626&type=1

 
Victor ASLANOV, șef SPPT

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ziua copiilor în comuna Coșnița - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta