Harta site-ului
Ajutor
Vizită de studiu la DASPF Orhei
Vizită de studiu la DASPF Orhei

În ziua de 28 aprilie 2016, Consiliul Raional Orhei a fost gazda vizitei de studiu organizată de Cancelaria de Stat a Republicii Moldova în colaborare cu Alianța ONG-urilor active în domeniul protecției sociale a copilului și familiei. La instruire au fost invitați vicepreședinți de raion, șefi ai Direcțiilor de Asistență Socială și Protecție a Familiei, specialiști ai direcțiilor de finanțe din raioanele Criuleni, Dubăsari, Rezina, Telenești. Din partea raionului Dubăsari au fost prezenți  Dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului, Eugeniu Botnari, șef Secție servicii sociale DASPF, Vladimir Dicusar, specialist principal în protecția drepturilor copilului.
Cuvînt de salut a avut președintele raionului Orhei, Tudor Golub, care a apreciat inițiativa Cancelariei de Stat și a APSCF de a aborda subiectul privind dezvoltarea și asigurarea durabilității financiare a serviciilor sociale. La rîndul său Dorin Zghibarța, vicepreședintele responsabil pentru problemele sociale, a subliniat importanța studiului fiind un bun schimb de practici și experienţe între raioane.
Pentru început Ion Racu, șef Direcție Asistență Socială și Protecție a Familiei Orhei, a prezentat activitatea Direcției cu toate serviciile componente specificînd problemele cu care se confruntă raionul Orhei întru dezvoltarea și asigurarea durabilității serviciilor sociale pentru copii. Totodată, cei prezenți au intervenit cu recomandări către Cancelaria de Stat a RM pentru a presta servicii de calitate copiilor aflați la evidența DASPF.
În cea de-a doua sesiune a studiului, invitații au avut posibilitatea de a vedea în practică cum se desfășoară activitatea la Serviciul de zi pentru copii, la Serviciul specializat Respiro şi la Serviciul de plasament de urgență din satul Peresecina, Orhei.
 
                                                                          Eugeniu Botnari, șef Secție servicii sociale

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vizită de studiu la DASPF Orhei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta