Harta site-ului
Ajutor
Vizita Ambasadoarei Republicii Federale Germania Ulrike KNOTZ în raionul Dubăsari
Vizita Ambasadoarei Republicii Federale Germania Ulrike KNOTZ în raionul Dubăsari

Luni, 10 aprilie, Excelența Sa, Ambasadoarea  Republicii Federale Germania – Ulrike KNOTZ – a fost oaspetele Președintelui raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI. În cadrul discuţiilor, Preşedintele raionului a adus mulţumiri dnei Ambasadoare pentru interesul manifestat faţă de raionul Dubăsari: ”Apreciem foarte mult atenția Germaniei față de Republica Moldova, acele standarte democratice, acele standarte de promovare a relațiilor în societate, acele relații de susținere a antreprenoriatului, și democrația locală, care este foarte bine dezvoltată în Republica Federală Germania, este un exemplu demn de urmat de către conducatorii diferitor structuri ale autorităților de stat din Republica Moldova”, a menționat președintele. Totodată, domnul Președinte a informat despre activitatea, succesele şi problemele cu care se confruntă localităţile din teritoriu, a prezentat propunerile administraţiei publice raionale în vederea stabilirii unor relaţii de parteneriat cu administraţiile țărilor din federația germană (Bundesland), inclusiv a menţionat despre interesul implementării unor proiecte de susținere pentru raionul Dubăsari, în vederea promovării măsurilor de încredere şi îmbunătăţirii a vieţii oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, ce trăiesc în zona de securitate a Republicii Moldova.
În acest context, dna Ambasadoare a menţionat despre atenţia manifestată în special pentru autorităţile publice locale din Republica Moldova, inclusiv disponibilitatea susţinerii şi implicării în vederea identificării potenţialelor proiecte comune, atât în cadrul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei  (GIZ), prin proiecte cu caracter transfrontalier, care implementează proiecte de dezvoltare, cât şi prin discuţii cu colegii ambasadori, în vederea identificării investitorilor străini.” Moldova la moment este la un proces de tranziție, proces complicat, de aceia vecinii vin cu o susținere, pentru a face față provocărilor. Șanse pentru succese sunt și politica pentru dezvoltare este clară și în toate aveți susținerea Guvernului Germaniei, care este un mare investitor în Moldova”, a menționat dna Ambasadoare.
De asemenea, dna Ambasadoare a apreciat activitatea şi eforturile conducerii raionului Dubăsari pentru menţinerea stabilităţii în teritoriu şi dezvoltarea durabilă a raionului în condiţiile deosebit de grele.
Agenda de lucru a cuprins şi întâlnirea Excelenţei Sale cu conducătorii secțiilor și direcțiilor, cât și conducătorii serviciilor descentralizate ale Consiliului raional, dar și primari ai localităților din teritoriul raionului. Astfel, în cadrul discuției succinte, au fost abordate cele mai stringente probleme și dificultăți cu care se confruntă direcțiile și serviciile date.
În afară de aceasta, dna Ulrike KNOTZ a luat cunoştinţă și cu condiţiile de activitate în instituțiile de învățământ preuniversitar și preșcolar din localitatea Doroțcaia, dar totodată a vizitat și Centrul de odihnă pentru copii și tineret “Prietenia” din comuna Coșnița, care la moment este în etapa de pregătire spre deschiderea noului sezon estival, de odihnă și întremare a sănătății copiilor.
La finele vizitei, au fost expuse și stabilite unele obiective pentru disponibilitatea de a susține și în continuare intențiile și propunerile de modernizare a serviciilor prestate populației. Astfel, Președintele raionului și-a exprimat încrederea că, și în viitor Ambasada va susține și va promova ideile de descentralizare administrativă, precum este în Germania, va susține investițiile pentru Moldova în diverse domenii, va fi un partener sigur pentru democratizare și modernizare, menționând disponibilitatea schimbului de experiență și a activităților comune, menținând cursul de modernizare Europeană a Moldovei.
 
Tatiana GHERB,
administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Vizita Ambasadoarei Republicii Federale Germania Ulrike KNOTZ în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta