Harta site-ului
Ajutor
Viceprim- ministru pentru Reintegrare în vizită în teritoriul raionului
Viceprim- ministru pentru Reintegrare în vizită în teritoriul raionului

Pe data de 27 iunie curent, în incinta Consiliului raional Dubăsari, s-a desfăşurat o şedinţă de lucru a Viceprim-ministrului pentru Reintegrare, dna Cristina Lesnic cu participarea Preşedintelui raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, a agenţilor economici din teritoriu, primarii şi inginerii cadastrali ai localităţilor Doroţcaia, Coşniţa, Molovata Nouă, Cocieri.
La şedinţa dată a fost discutată situaţia actuală vizavi de divergenţele apărute la depunerea dosarelor la administraţia oraşului Dubasari de către agenţii economici, și anume problema de primire a certificatelor, care vor permite prelucrarea terenurilor de după traseul Rîbniţa-Tiraspol.
Dna Lesnic a informat prezența despre şedinţa petrecută în or. Dubăsari cu participarea reprezentanţilor administraţiei transnistrene şi a specialistului Direcţiei agricole din or. Dubăsari.
În urma discuţiilor, între ambele părţi, au convenit ca agenţii economici să prezinte confirmarea la primari, privind acordul de a prelua acea suprafaţă de teren asupra căreia nu s-au depistat careva probleme, de exemplu, agentul economic deţine 100 ha şi se vor depista careva nereguli pe suprafaţa de 20 ha din cele 100, agentului economic  i se va elibera certificatul pe suprafaţa de 80 ha, iar pentru restul 20 ha i se va elibera certificatul după ce vor fi rezolvate toate problemele depistate.
De asemenea, au fost puse în discuţie şi întrebările referitor la cheltuielile suportate de agenţii economici pe parcursul anilor precedenţi, problemele notariale privind vânzarea-cumpărarea terenurilor arendate.
La finele şedinţei a fost pregătit un model de acord şi transmis la fiecare primar din satele sus-menţionate, confirmările vor fi prezentate de către primari la Direcţia agricolă din oraşul Dubăsari.
Maria DICUSAR,
Direcția agricultură și cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Viceprim- ministru pentru Reintegrare în vizită în teritoriul raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta