Harta site-ului
Ajutor
Vă invităm la Festivalul cântecului patriotic care va avea loc vineri, 5 mai 2017
Vă invităm la Festivalul cântecului patriotic care va avea loc vineri, 5 mai 2017

Omenirea nu cunoaşte o altă dramă, ce ar putea fi apropiată de proporţiile celui  de-al doilea război mondial. Pe durata a 5 ani, în desfăşurarea acţiunilor militare au fost antrenate forţe armate cu un efectiv total de zeci de milioane de oameni şi dotate cu armament şi tehnică de luptă cu o mare putere de distrugere. Războiul a atras în orbita sa 61 de ţări şi circa 50 la sută din populaţia globului pământesc. Jertfa supremă a omenirii adusă pe altarul acestei Biruinţe a constituit zeci de milioane de vieţi omeneşti. Alte zeci de milioane de militari şi persoane civile au fost rănite sau au devenit invalizi pe viaţă. Sate şi oraşe distruse total, milioane de oameni rămaşi fără adăpost, fără surse elementare de existenţă.
Pe fronturile războiului au luptat zeci de mii de locuitori şi din Republica Moldova. Din satele raionului Dubăsari au luptat pe fronturile din 1941-1945 peste 6500 de ostaşi. În anul 1944, din satele din stînga Nistrului au fost mobilizaţi peste 1400 de ostaşi. Aproximativ 1500 de ostaşi din Dubăsari au rămas pentru totdeauna să zacă în pământuri străine, sau alături de casa părintească în timpul eliberării Republicii Moldova. În perioada ocupaţiei raionului Dubăsari, din 1941 până în 1944, au căzut jertfa fascismului 12 mii cetăţeni.
Fiecare an ne îndepărtează tot mai mult de evenimentele acelor ani tragici. Anul acesta se împlinesc 72 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei.  
Astfel, în ajunul frumoasei şi importantei zile de 9 Mai, în scopul promovării valorilor educative, civice şi patriotice ale locuitorilor raionului, Consiliul raional Dubăsari organizează ediţia întâi a Festivalului – concurs al cântecului patriotic „Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii”, care se va desfăşura vineri, 5 mai 2017, începând cu orele 13:00, în incinta Casei raionale de Cultură din satul Coşniţa.
La festival sunt invitaţi să participe tinerii, formaţiunile folclorice din cadrul din cadrul instituţiilor de cultură, ansambluri vocal - instrumentale, solişti vocalişti, duete din raionul Dubăsari. De asemenea, în calitate de oaspeţi de onoare vor participa şi colective din regiunea Vladimir, raionul Sobinsk, Federaţia Rusă.
Vă invităm pentru a marca împreună una din slăvitele date ale istoriei noastre contemporane - Victoria poporului sovietic asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941 – 1945.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Vă invităm la Festivalul cântecului patriotic care va avea loc vineri, 5 mai 2017 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta