Harta site-ului
Ajutor
"Un trandafir, o lumânare pentru Sfântul Ştefan cel Mare"
"Un trandafir, o lumânare pentru Sfântul Ştefan cel Mare"

Localitatea Oxentea a fost gazda Festivalului ortodox "Un trandafir, o lumânare pentru Ştefan cel Mare", desfăşurat duminică 16 iulie 2017 şi organizat la iniţiativa Protopopiatul de Dubăsari şi Criuleni în parteneriat cu Primăria Oxentea şi Consiliul Raional Dubăsari.
Evenimentul a fost prilejuit cu ocazia aniversării de 560 de ani de la înscăunare şi 25 de la canonizare a Domnitorului nostru Ştefan cel Mare şi Sfînt.
Cu o deosebită onoare, la invitaţia Protopopului de Criuleni şi Dubăsari Tudor PELIN, la festival au fost prezenţi Preşedintele Republicii Moldova dl Igor DODON şi Preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, reprezentanţi ai Ambasadei Austriei în Republica Moldova, funcţionari publici, consilieri raionali, primarii localităţilor Coşniţa, Molovata Nouă, Molovata, Ustia.
Evenimentul a început în biserica "Sf. Nicolae" din satul Oxentea, unde a fost citit Acatistul în memoria Domnitorului, urmat de o paradă a portului popular. Oxentenii s-au pregătit cum au ştiut mai bine, cu bucate tradiţionale şi vin de casă aranjate în faţa porţilor gospodăriilor şi au primit oaspeţii veniţi la sărbătoare cu o deosebită ospitalitate, iar meşterii populari şi-au prezentat cele mai bune lucrări.
Casa de cultură a adunat toţi sătenii, oaspeţii veniţi din alte regiuni, unde mai bine de două ore colectivele artistice din localităţile raionului Dubăsari au închinat cîntece patriotice şi ode Marelui Domnitor al Moldovei.


 
Ecaterina RACOVEŢ,
şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

"Un trandafir, o lumânare pentru Sfântul Ştefan cel Mare" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta