Harta site-ului
Ajutor
UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ MIŞCARE ÎN FIECARE ZI
UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ MIŞCARE ÎN FIECARE ZI

“Mişcarea este legea vieţii. Viaţa înseamnă mişcare. Corpul omenesc este proiectat pentru acţiune.”
Educaţia fizică este singura disciplină, din programa școlară, care urmărește pregătirea copiilor pentru un stil de viaţă sănătos și care se concentrează asupra dezvoltării în ansamblu a copiilor, din punct de vedere fizic și mental. Educația fizică este importantă nu numai din perspectiva efortului propriu-zis pe care îl presupune, ci pentru că îi învață la modul cel mai practic pe cei mici despre cum să își utilizeze corpul – cum alergăm corect, cum sărim, aruncăm, ridicăm, tragem, împingem, respirăm etc. Sunt niște abilități care par destul de puțin utile pentru omul modern, care se bazează tot mai mult pe tehnologie, dar este o greșeală uriașă să ne negăm natura noastră și să uităm esențialul. Această disciplină transmite valori sociale importante precum corectitudinea, autodisciplina, solidaritatea, spiritul de echipă, toleranţa și sportivitatea.
Liceul Teoretic „Ion Creangă” din s. Coşniţa a fost gazda seminarului raional cu învăţătorii şi profesorii de educaţie fizică. Seminarul desfăşurat în ziua de 5 aprilie 2017, cu tema „Activităţi motrice ca factor de motivaţie pentru un stil de viaţă sănătos”, a fost realizat de către elevii clasei a III-a A, învăţător dna Olga Chiseliov. Tema aleasă la ora publică este de actualitate şi a stârnit interesul elevilor şi admiraţia cadrelor didactice venite la seminar. Elevii au demonstrat că au înţeles care sunt principiile unui stil de viaţă sănătos, dar, mai ales, au dovedit măiestrie în executarea tuturor sarcinilor propuse de către învăţătoare. Aceştia au demonstrat, de asemenea, că pot interacţiona şi cu alte grupuri de copii de diverse vârste, cântând, recitând, dansând, formând împreună grupul de dans „Coşuleţ”, care anul acesta a împlinit o frumoasă vârstă de 5 ani de activitate.
Apoi toate cadrele didactice au fost implicate în cadrul unui Flashmob, unde  au executat în cele 15 minute peste 10 figuri de dans și au reușit să schimbe ritmul la fiecare strigare a coordonatorului. Evenimentul a fost organizat de către dna Olga Chiseliov, fondatorul grupului  de dans „Coşuleţ”, împreună cu copiii, cu scopul de a recomanda  tuturor să se apuce de dans pentru a avea o bună dispoziţie şi pentru un stil de viaţă sănătos.
Activitatea a fost una de succes deoarece a stârnit un real interes şi a reuşit să implice un număr foarte mare de elevi şi cadre didactice, toţi considerând că rezultatele activităţii au avut un impact pozitiv asupra participanţilor.
Aducem sincere mulţumiri managerului liceului teoretic „Ion Creangă”, dnului Tudor Verlan, directorului adjunct, responsabil de clasele primare, doamnei Valentina Croitor, pentru condiţiile oferite în desfăşurarea acestui seminar extraordinar, cadrelor didactice şi tuturor participanţilor, care s-au implicat productiv  în această activitate.
 
Lilia Rusu,
Specialist în domeniul învăţământului primar, DÎG Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

UN STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS ÎNSEAMNĂ MIŞCARE ÎN FIECARE ZI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta