Harta site-ului
Ajutor
Un parteneriat organizat- un copil educat
Un parteneriat organizat- un copil educat

Pe parcursul perioadei 27-31 martie 2017, la grădiniţa Scufiţa Roşie din s. Doroţcaia, r-ul Dubăsari au fost organizate un şir de activităţi pentru sporirea procesului educaţional şi crearea parteneriatului dintre familie-comunitate - grădiniţă.
Luni, a fost organizată şedinţă cu angajaţii instituţiei, în cadrul căreia au fost cunoscuţi cu planul activităţii săptămânale care a avut ca scop sporirea procesului educaţional. Cadrele didactice au fost instruite cum să aplice în activităţile zilnice, tehnologiile informaţionale şi li s-a adus la cunoştinţă ordinul nr.31 din 6 martie 2017 cu previre la ”Prevenirea accidentelor  la copii”
Marţi s-au organizat excursii la instituţiile cu caracter educaţional. Grupa mare împreună cu educatoarea Nicolaev Raisa au mers la muzeul satului, iar copiii din grupa pregătitoare împreună cu părinţii lor şi educatoarea Ctitor Veronica au mers la Liceul teoretic ”Doroţcaia” unde s-a organizat ziua uşilor deschise. Copiii şi părinţii au avut posibilitatea de a face cunoştinţă cu profesoara care îi va ghida la următoarea treaptă de instruire a învăţământului primar.
Miercuri  s-a organizat ziua uşilor deschise la grădiniţă. Toţi părinţii au fost invitaţi la ore publice, iar în sala festivă s-a desfăşurat o distracţie muzicală „Ploiţa de stele”, organizată de către cadrul didactic Ivanov Aliona cu copiii din grupa mare şi pregătitoare. Ca invitaţi ai acestei măsuri au fost elevii clasei a IV-a împreună cu diriginta Berzan Aliona.
Joi au fost organizate şedinţe cu părinţii în toate grupele. Aceştea au fost informaţi despre conţinutul ordinului 31, din 6 martie 2017, ”Prevenirea accidentelor  la copii”. Ei au vizionat un şir de filmuleţe de prevenire a accidentelor casnice, cât şi în stradă. Cadrele didactice a grupei pregătitoare au participat la seminarul raional unde au fost instruiţi cu metodologia de înscriere a copiilor în clasa I-a.
Vineri elevii clasei a III-a „A” şi „B”, împreună cu dirigintele Leşco Eudochia şi Celmea Svetlana au venit la grădiniţă pentru a prezenta copiilor din grupa mare înscenarea poveştii „Soacra cu trei nurori”.La fel, vineri conform dispoziţiei primarului Berzan Valeriu la grădiniţă a fost organizată ziua salubrităţii, la care au participat toţi angajaţii instituţiei.
Pe parcursul săptămânii, toţi angajaţii instituţiilor din comunitate s-au implicat activ la educarea şi dezvoltarea holistică a tinerei generaţii.
Veronica CTITOR,
educator-metodist, grădiniţa Scufiţa Roşie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un parteneriat organizat- un copil educat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta