Harta site-ului
Ajutor
Un mediu sănătos- Un trai sănătos
Un mediu sănătos- Un trai sănătos

Întru executarea dispoziţiei preşedintelui raionului Nr.74-n din 05 mai 2016 „Cu privire la desfăşurarea campaniei de salubrizare şi amenajare a localităţilor în raion în anul 2016”, Consiliul de administrare al Fondului ecologic local, a iniţiat evaluarea acţiunilor organizate de către APL I întru salubrizarea şi amenajarea teritoriului. Au fost vizitate primăriile Ustia, Marcăuţi,Molovata Nouă, Cocieri şi Corjova. În localităţile menţionate administraţiile publice locale, de comun cu instituţiile, agenţii economici, societatea civilă din teritoriu au organizat lucrări de înverzire şi amenajare a teritoriului, de lichidare a gunoiştilor neautorizate, de curăţare şi îngrijire a surselor de apă, de amenajare a cimitirelor, drumurilor, străzilor, ş.a. Toate aceste acţiuni au şi vor avea un impact pozitiv asupra educaţiei ecologice, conştientizării de către toată populaţia, că păstrînd curăţenia, ocrotind natura, mediul înconjurător în care trăim, vom promova modul sănătos de viaţă, ne vom asigura sănătatea.
Mai multe acţiuni în acest scop au fost organizate în conformitate cu Hotărîrea Parlamentului nr.39 din 19.03.2015, în săptămîna premergătoare Sfintelor sărbători de Paşti în cadrul săptămînii de salubrizare „Cu sufletul curat într-o ţară mai curată”. În acest scop Inspectoratul ecologic de Stat a instituit în coordonare cu Ministerul mediului, pentru perioada aprilie-mai, concursul ecologic local „Cea mai salubră şi amenajată localitate” în cadrul căreia vor fi acordate premii pentru primele 3 localităţi din raion, care s-au implicat cel mai activ în campania de salubrizare şi au dat dovadă de cele mai bune performanţe ecologice.
În rezultatul evaluării concursului de către Consiliul de administrare al Fondului local ecologic 3 primării cîştigătoare vor fi înaintate spre premiere. Urmează să fie evaluate toate localităţile, administraţiile publice locale care au depus cerere de participare la acest concurs.
Astfel, primăriile cîştigătoare vor avea posibilitatea să prezinte spre finanţare proiecte de mediu pentru implementare în comunitatea lor, pe parcursul anului 2016, cu contribuţia locală nu mai mică de 15% din suma premiului (conform Regulamentului privind fondurile ecologice, aprobat prin Hotărîrea Guvernului Nr. 999 din 21.09.1998).
 

Maria JIMBEI,
vicepreşedintele raionului.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un mediu sănătos- Un trai sănătos - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta