Harta site-ului
Ajutor
Un grup de tineri activi și voluntari din Ustia implicați într-un proiect de amenajare a unui loc cu și pentru tineri
Un grup de tineri activi și voluntari din Ustia implicați într-un proiect de amenajare a unui loc cu și pentru tineri

Ambițioși, creativi și cu un înalt spirit de implicare civică, membrii grupului „Speranța” din s. Ustia r-nul Dubăsari, fondat în luna martie 2021,  și-au propus să contribuie la schimbarea pe care și-o doresc să o vadă în lume. În ultima perioadă aceste schimbări se produc datorită implementării unor proiecte. Din păcate în implementarea acestora mai puțin sunt implicați tinerii cu toate că aceștia pot constitui o forță ce mișcă lucrurile spre bine în orice comunitate.
Datorită proiectului You(th) Create cu sprijinul Terre des hommes-Moldova, în cadrul Fondului general de dezvoltare a centrelor de tineret și a creșterii participării și a activității civice a tinerilor, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Swiss Cooperation in Moldova și UNFPA Moldova, am reușit să facem un pas spre scopul nostru comun. După multă implicare și unicitate am reușit să amenajăm un loc cu și pentru tineri „Chill Zone”.
„Aflând despre posibilitatea de a câștiga un proiect, ne-a aprins scânteia entuziasmului în procesul practic de scriere și implementare a unui proiect astfel viața noastră monotonă din comunitate s-a transformat în una activă caracteristică unor cetățeni mai receptivi față de problemele comunității și în special față de problemele tinerilor din localitatea noastră. Nu ne temem de muncă, lucrul în echipă este secretul spre realizarea lucrurilor frumoase , suntem tare mândri că noi putem fi schimbarea pe care dorim să o vedem în lume. Prin realizarea acestui proiect ne propunem sporirea , creșterea și valorificarea potențialului tinerilor și generației viitoare. Cât despre echipa noastră suntem implicate 15 persoane, doi lideri și respectiv 13 tineri voluntari, desigur orice tânăr este acceptat în orice moment ca să facă parte din minunata noastră echipă.
„Chill Zone” este menit pentru realizarea și diversificarea activităților în aer liber. Cum ar fi ateliere creative, cinema, concursuri. Ne propunem ca acest loc să fie activ an de an și să avem câți mai mulți tineri preocupați și interesați!”- Membru al echipei „Speranța”  Stratulat Andreea.
”Pot spune cu certitudine că acest proiect m-a îmbunătățit considerabil din mai multe puncte de vedere. În primul rând, crearea „Chill Zone” m-a făcut ca eu să am mai multă încredere atât în mine, cât și în colegii mei. Am înțeles că fața adevărată a unor persoane deloc nu depinde de cămașa albă și pantalonii la dungă purtați, în orice moment poți primi o mare susținere și un ajutor semnificativ din partea oamenilor de la care te aștepți cel mai puțin. Ca final pot afirma faptul că unde-s mulți, puterea crește, fără nici o îndoială”- Membru al echipei „Speranța” Grecu Efim.
„Acest proiect a fost neașteptat, am fost invitați pentru a-l studia crezând că este ceva de scurta durată , dar s-a adeverit că în spatele proiectului erau foarte multe detalii ce necesită atenție. Am lucrat cot la cot cu colegii mei și în rezultat am obținut proiectul și multe amintiri plăcute. Acum suntem în etapa realizării, aici toate dorințele și imaginația noastră ia viață. Rezultatul va fi unul frumos, fiindcă muncim cu dragoste și emoții pozitive” - Membru al echipei „Speranța” Ursu Liuba.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Un grup de tineri activi și voluntari din Ustia implicați într-un proiect de amenajare a unui loc cu și pentru tineri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta