Harta site-ului
Ajutor
Un cetățean informat este un cetățean protejat!!!
Un cetățean informat este un cetățean protejat!!!

Pe parcursul ultimelor decenii situaţiile excepţionale din întreaga lume marchează tot mai multe ţări, iar toţi mai mulţi oameni sunt afectaţi de consecinţele acestora. Poziţionarea geografică a Republicii Moldova favorizează declanşarea situaţiilor cu caracter natural cum ar fi inundaţiile şi seismele.
Analiza situaţiilor excepţionale demonstrează că vulnerabilitatea populaţiei în multe cazuri, este datorată necunoaşterii din partea oamenilor a bazelor securităţii vieţii. Încălcarea regulilor de securitate duce la producerea situaţiilor excepţionale, adesea cu urmări fatale.
Întru susținerea și informarea cetățenilor, Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul general pentru Situații de Urgență au lansat recent un nou Ghid al acțiunilor în situații de risc. Acest ghid oferă suport informațional privind acțiunile ce trebuie urmate în primele 72 ore pentru a minimiza riscurile care pot apărea ca urmare a unui dezastru, pandemie sau ostilități precum și daunele cauzate de dezastrele naturale și cele provocate de om. Totodată, ghidul include modalități în care puteți acorda ajutor celor aflați în situații de risc.
Acest ghid oferă celor mari şi mici, noţiuni esenţiale despre prevenirea incendiilor, accidentelor, inundaţiilor, dar şi altor situaţii imprevizibile. Datorită acestui ghid, cetățenii au posibilitatea să cunoască măsurile de reacţionare şi prevenire a cazurilor dificile, iar copiii să se simtă protejaţi în situaţii de risc.
De responsabilitatea fiecăruia dintre noi, depinde siguranţa apropiaţilor.
Consultați ghidul accesând: http://dse.md//sites/default/files/ghidul-actiunilor-in-situatii-de-risc.pdf
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un cetățean informat este un cetățean protejat!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta