Harta site-ului
Ajutor
Un arbore pentru dăinuire în memoria celor căzuți în conflictul armat în anul 1992
Un arbore pentru dăinuire în memoria celor căzuți în conflictul armat în anul 1992

La data de 4 aprilie, 2017 la Liceul Teoretic „Vlad Ioviță” a avut loc un eveniment memorabil. La inițiativa colectivului pedagogic și al consiliului de elevi în colaborare cu combatanții s-a desfășurat activitatea ecologică cu genericul „Un arbore în memoria celor căzuți”.
Elevii, pedagogii, combatanții au inițiat activitatea de plantare a unui parc pe teritoriul instituției, lângă mormintele a doi paricipanți decedați în timpul conflictului armat în primăvara anului 1992. Activitatea a fost anticipată cu vizita la Muzeul Liceului „Plai natal”, întâlnirea de suflet a combatanților din Orhei, Cocieri cu elevii claselor a VIII - XII-ea în cadrul căreia scriitorul și participantul la luptele de pe Nistru, Andrei Calcea a făcut prezentarea cărții „Osândiți la nemurire”, a cărui autor este în colaborare cu Petru Bunacalea.
Activitatea a avut o valoare educativă: de a promova dragostea față de plaiul natal, de trecutul istoric, de faptele bune - să dăinuie arborii sădiți în memoria celor căzuți! Activitatea de sădire a parcului continuă, vom fi bucuroși pentru susținerea și ajutorul tuturor doritorilor de a face o FAPTĂ BUNĂ!!!!!
Administrația Liceului Teoretic „Vlad Ioviță”

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Un arbore pentru dăinuire în memoria celor căzuți în conflictul armat în anul 1992 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta