Harta site-ului
Ajutor
Ultima filă din calendarul școlar vestitoare a ultimului clinchet de clopoțel
Ultima filă din calendarul școlar vestitoare a ultimului clinchet de clopoțel

În ultima zi a lui florar, la fel ca și în toate celelalte 171 de zile de școală, întreaga comunitate școlară și-a îndreptat pașii spre gimnaziul natal, Gimnaziul Oxentea, chemați de sunetul clopoțelului.
Soarele darnic și florile de tei s-au unit în curcubee și răspândesc în curtea gălăgioasă a școlii stropi de lumină, și ce fericiți suntem că ne mângâie pe creștet cu raze de pace!
Am parcurs aproape tot calendarul școlar și ne-am oprit la ultima filă pe care e scris:  vineri, 31 mai 2024.
Careul închinat Ultimului Sunet, ediția 2024, este marcat prin lansarea promoției a 17-a de absolvenți ai gimnaziului Oxentea, care este a 54-a a școlii în general, în care punem mari speranțe.
A fost, totodată, deosebitul prilej de totalizare a succeselor obţinute de elevi pe parcursul unui an şcolar. Aceștia s-au învrednicit de titlul ,,Eminentul anului de studii 2023-2024’’ și au primit Diplome de merit pentru rezultate frumoase. 
Și la acest sfârșit de an de studii ne-am luat rămas bun de la o generație de elevi buni și foarte buni. Cu visele pe brațe, erau gata să pornească într-un mâine nou, necunoscut, imprevizibil. La sărbătoarea Ultimului Sunet au fost admirabili, au reușit să ne încânte cu prezentarea lor.
La această festivitate ne-au onorat cu prezența doamna Jimbei Maria, secretara-interimară a Consiliului raional Dubăsari, și domnul Rusu Pavel, primarul localității.
Au răsunat mesaje de apreciere, mulțumire, recunoștință, urări de sănătate și succes în toate pornirile bune. Am trăit momente de mândrie și de împlinire.
Aducem mulțumiri tuturor celor care le-au vegheat neostenit creșterea intelectuală a promoției actuale de absolvenți:  primei învățătoare, doamna Portaresco Nadejda, dirigintei, doamna Petraș Tatiana, cadrelor didactice, părinților.
Tot respectul şi admiraţia pentru întreg corpul didactic pentru că demonstrează neobosit  verticalitate, responsabilitate, stoicism în activitatea pe care o prestează, pentru devotament şi fidelitate profesiei, pentru sacrificiile pe care le face în numele viitorului.
Venim cu mulțumiri părinților, parteneri educaționali de nădejde, pentru că sunt mereu alături de copii și se implică activ în viața școlii.
Știm, succesul elevilor are valenţe tridimensionale: cadrele didactice, părinții, elevii.
Felicitări tuturor elevilor cu ocazia finalizării anului de studii și cu faptul că au fost promovați în clasa următoare. Le urăm o vacanță frumoasă și utilă într-o lume pașnică!  Să aibă grijă de sine și de cei dragi! Școala îi așteaptă sănătoși și dornici de carte la un nou Întâi septembrie!
Absolvenţilor le dorim succes la examenele vieţii, să consume timpul doar în favoarea lucrurilor măreţe, să profite de oportunitățile pe care le oferă viața pentru a se autorealiza, dezvolta și afirma profesional. Să aleagă cu grijă idealurile, să țintească cât mai sus și cât mai precis, să lupte cinstit din toate forțele pentru a atinge scopurile! Și să nu uite să rămână OAMENI în orice circumstanțe!
Cel mai vibrant moment al festivității a fost ultimul sunet de clopoțel. Cu bucurie pentru elevi, cu împlinire pentru profesori și cu nostalgie pentru absolvenți, acesta ne-a vestit că se-ncheie încă un an de școală și începe vacanța mare.
Am rupt cu grijă ultima filă din calendarul școlar și ne-am pomenit la răscrucea a două anotimpuri. La revedere, primăvară! Dulce vară, bun venit!
Atmosfera de sărbătoare ne-a dominat sufletul... Câte emoţii poate să aducă finalizarea unui an şcolar!

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ultima filă din calendarul școlar vestitoare a ultimului clinchet de clopoțel - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta