Harta site-ului
Ajutor
Turneul tradițional de Șah la cea de-a XIII-a ediție
Turneul tradițional de Șah la cea de-a XIII-a ediție

Sâmbătă la data de 29 mai 2021 a avut loc cea de-a XIII-a ediţie a Turneului tradiţional de „Şah şi joc de Dame”, în memoriam foștilor promotori ai genului de sport „Guriţenco Valeriu” și Leca Mihai, desfășurat în incinta casei de cultură a satului Oxentea.
Turneul dat a fost organizat în scopul promovării continue a sportului minţii – şahului, jocului de dame şi perfecţionarea măiestriei sportive a participanţilor.
Turneul se organizează anual la inițiativa dlui Leca Ion, antrenor al Școlii sportive care este și arbitru principal al măsurii, cu sprijinul permanent al primăriei s. Oxentea, în buna colaborare cu Consiliul raional Dubăsari, Școala sportivă și susținut de către unii agenți economici din localitate.
La turneu în acest an au participat ca oaspeţi de onoare: Președintele Federației Naționale de Șah dl Igor Dodon, care totodată, a venit cu un sprijin pentru copii, a înmânat câștigătorilor cadouri și premii valoroase, Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov, secretarul general al Federaţiei de Şah dl Valeriu Coadă, specialist principal în domeniul tineret şi sport dl Mihai Iaviţa.
La competiţie au participat în jur de 45 copii la 2 categorii de vârsta mică, precum şi 22 maturi. La proba Şah la categoria 7 – 9 ani au participat echipele din: Jora de sus-Orhei, s. Biești, Oxentea- Dubăsari și filiala s. Ţîbulăuca. La categoria 10-13 ani au participat copii din or. Ungheni, s. Jora de sus-Orhei, s. Biești-Orhei, Oxentea, s. Petrești-Ungheni și Țîbulăuca.
Învingătorii au devenit după categoriile de vârstă următoarele echipe: până la 9 ani locul I – Jora de sus (Orhei), pe locul II s-au calificat 2 echipe cu un număr de punctaj egal, echipa din s. Oxentea și s. Biești (Orhei), Locul III – s. Țîbulăuca. La categoria de până la 13 ani (echipe) – Locul I – s. Petrești, Ungheni, Locul II – or. Ungheni, pe locul III cu același număr de puncte s-a plasat echipa s. Oxentea și Jora de sus (Orhei).
De asemenea, au fost premiați și jucători care au ocupat locuri de frunte pe table: la categoria 7-9 ani locul I la tabla a 3-a la ocupat Alexa Mihai din Jora de sus (Orhei), Locul I la tabla a 2-a la ocupat Cazac Sergiu din s. Biești (Orhei) și Locul I la tabla 1 a fost cucerit de către jucătorul Savin Alex din Ungheni. La categoria 10-13 ani pe table:  Locul I la tabla a 3-a a fost ocupat de către Cebaniuc Cristiano s. Petrești (Ungheni), locul I la tabla a 2-a l-a ocupat Rusu Mihai (Oxentea), și pe locul I la tabla 1 s-a plasat jucătorul Serioghin Ivan din Ungheni. La jocul de Dame au participat maturi din 6 localităţi dintre care: s. Măgdăceşti (Criuleni), or. Criuleni, Ungheni, s. Molovata veche, Chișinău și or. Strășeni. Locurile premiante s-au împărţit în felul următor: Locul III – Varzari Afanasie – Măgdăcești (Criuleni); Locul II – Tănas Iurie-Petrești (Ungheni) și Locul I i-a revenit dlui Caimacan Ştefan (vârsta peste 70 ani). Luptă mare s-a dat totodată şi la jocul de șah între seniori: Locul 1 l-a ocupat Arpentiev Vlad din Măgdăcești (Criuleni), Locul II – Țurcan Mihai (Strășeni), locul III l-a ocupat Boldișor Constantin din s. Jora (Orhei).
La ceremonia de premiere, Președintele Federației Naționale de șah a felicitat toate echipele participante la turneu iar câștigătorilor le-a oferit cîte un premiu bănesc. De asemenea echipele învingătoare cât și laureații cei mai buni pe table, au mai primit cupe, diplome și medalii, care au fost decernate de către Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov.
Se aduc mulţumiri primarului de Oxentea dlui Valeriu Rusu, directorului Școlii sportive raionale dlui Andrian Gherlac și tuturor celor care s-au implicat pentru buna desfășurare a măsurii graţie cărora a avut loc turneul.
 Mihai IAVIȚA, Direcția învățământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Turneul tradițional de Șah la cea de-a XIII-a ediție - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta