Harta site-ului
Ajutor
Training-ul "Dezvoltarea turismului local-oportunitate de creştere economică", din cadrul proiectului "Aici, ca la bunici"
Training-ul "Dezvoltarea turismului local-oportunitate de creştere economică", din cadrul proiectului "Aici, ca la bunici"

La 19 august 2016, în incinta Bibliotecii publice pentru copii din localitatea Oxentea, a avut loc Training-ul „Dezvoltarea turismului local-oportunitate de creştere economică”, din cadrul proiectului „Aici, ca la bunici”. Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Obştească Clubul Femeilor „Inspiraţie”, cu suportul Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale, al cărei reprezentantă, dna Rodica Buzilă, a descris proiectul nominalizat, evidenţiind obiectivele, scopul şi aşteptările acestuia. La training au fost invitaţi să participe primarul de Oxentea, dl Valeriu Rusu, şefa Direcţiei cultură şi turism, dna Maria Perciuleac şi dl Sergiu Grigoriev, secretarul consiliului raional Dubăsari. Dna Perciuleac le-a vorbit celor prezenţi despre oportunităţile şi facilităţile pentru dezvoltarea turismului rural în localităţile din raionul Dubăsari, noţiunea de agroturism- ca afacere de familie, calitatea atractivităţii acesteea, dotarea gospodăriilor cu cele necesare pentru iniţierea unei afaceri turistice şi abilităţile de ospitalitate. Despre ce trebuie să întreprindem ca turiştilor să le fie comod şi plăcut să se cazeze într-o gospodărie din mediul rural avînd ca scop notoriu, calitatea serviciilor prestate. Totodată, dumneaei a enumerat ofertele turistice, punînd accent pe agrogastronomie, turismul în gospodăria agricolă, vînzări directe de produse agricole către turişti, organizarea activităţilor sportive în mediul rural, excursiile pe domeniul agricol şi etnografia. Nu în ultimul rînd, s-a discutat pe marginea alegerii tipului de cazare și a tipului de echipare a camerelor sau spațiilor. Dl Sergiu Grigoriev a menţionat despre importanţa şi modul de promovare a gospodăriilor agroturistice şi despre paşii iniţiaţi corect ca o astfel de afacere să activeze legal în Republica Moldova. La final, cei implicaţi în proiect, au stabilit lista de propuneri pentru iniţierea serviciilor de cazare şi alimentare a turiştilor în localitate.

Olga Cibotenco, şef-adjunct, DCT

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Training-ul "Dezvoltarea turismului local-oportunitate de creştere economică", din cadrul proiectului "Aici, ca la bunici" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta