Harta site-ului
Ajutor
Tragedie în satul Holercani raionul Dubăsari
Tragedie în satul Holercani raionul Dubăsari

Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari vă informează şi atenţionează precum că, la data de 04 decembrie 2019 la ora 21:45 min, Postul Salvatori şi Pompieri Holercani a fost alertat să intervină la lichidarea unui incendiu la o casă de locuit, în s.Holercani r. Dubăsari. La faţa locului au fost îndreptate echipele de intervenţie la incendiu a PSP Holercani. Ajungând la faţa locului, pompierii au constatat că, de flăcări este cuprinsă construcţia auxiliară şi că în interior se afla o persoană.
În urma circumstanţelor de la faţa locului s-a stabilit că, la o distanţă de 2 m de la uşa camerii de locuit, la intrare lângă cuptor jos se află cadavrul cet. Racu Petru a.n.1941, soţia acestuia Racu Daria încercând să-l salveze a primit arsuri de gradul II pe suprafaţa feţei, ulterior dumneaei a fost transportată la spitalul din or Criuleni.
Locuinţa dată nu a fost dotată cu detector de fum ceea ce ar fi putut duce la salvarea  şi înştiinţarea despre incendiu la faza iniţială.
În Republica Moldova la moment se desfăşoară Campania prevenirea incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ cu sloganul “O CASĂ PROTEJATĂ - O VIAŢĂ SALVATĂ” având scopul de a dota casele de locuit cu detectoare de fum  care pot preveni asemenea cazuri.
Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, de incendiu a fost salvat casa de locuit şi bunurile materiale din interiorul casei.
Cercetînd circumstanţele producerii incendiului, cauza probabilă de izbucnire a incendiului este „Nerespectare Regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea sobei de încălzit.”.
Secţia Situaţii Excepţionale Dubăsari îndeamnă populaţia, pentru prevenirea a astfel de cazuri, ca să-şi doteze locuinţa cu detectoare de fum, să fie mai prudenţi şi să respecte regulile şi normele de apărare împotriva incendiilor.
În caz de o situaţie de urgenţă apelaţi apelul unic pentru situaţii de urgenţă 112 !!!
 
 Serviciul Prevenţie al Secţiei Situaţii Excepţionale Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tragedie în satul Holercani raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta