Harta site-ului
Ajutor
Toamna de aur 2022
Toamna de aur 2022

Toamna este un anotimp frumos, cu multe recolte și multe bucurii. Frunzele ruginii acoperă pământul încălzit de ușoarele raze de soare, pe jos, parcă este un covor țesut din aur și bronz. Totul în jur este incredibil!
Astăzi, în ultima zi de septembrie, Consiliul raional Dubăsari, Secția agricultură și cadastru au organizat sărbătoarea Toamna de Aur – 2022, dedicată Zilei lucrătorului din domeniul agriculturii și industriei prelucrătoare.
Dis de dimineață, centrul satului Coșnița a îmbrăcat straie de sărbătoare, iar oamenii, rând pe rând, veneau la iarmaroc, pentru a-și achiziționa produsele necesare. Sărbătoarea a continuat cu un concert, organizat de Secția cultură și turism cu participarea ansambului de dans ,,Doruleț”, conducător artistic Ruslan Sitișco, Școala de arte Doroțcaia și ansamblul ,,Flori de Măr”, conducător artistic Anatol Cojuhari.
Cu mesaje de totalizare a activității agricultorilor din raionul Dubăsari a venit dl Sergiu Guvir, șef Secție agricultură și cadastru.  ,,Sectorul agroalimentar are o pondere semnificativă în economia raionului cât şi a Republicii Moldova în întregime, iar un număr important de persoane sunt implicate în producerea şi prelucrarea producţiei agricole. Vă mulțumesc stimați agricultori pentru munca nobilă de plugar pe care o îndepliniți zi de zi, necătând la condiţiile dificile, aducându-ne pe masă pâinea cea de toate zilele”.
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov, de asemenea, a menționat importanța agricultorilor pntru cetățeni, pentru țară. ,,Știm și apreciem munca pe care o dețineți, anul împrejur pentru a ne dărui pâinea. Vă suntem recunoscători pentru riscurile pe care vi le asumați, pentru eșecurile și succese de care vă bucurați, la sfârșit de an, recoltând roada”.
Dl Vlad Izman, vicepreședintele raionului, a transmis sincere felicitări tuturor agricultorilo, ,,Vă doresc tuturor sănătate, realizări, optimism şi belşug în activitatea pe care o desfăşuraţi cu devotament, astfel încât, munca dumneavoastră neobosită să vă fie răsplătită pe deplin, aducându-vă în final satisfacţie şi bunăstare de la tot ceea ce faceți”. Emoțiile pozitive au continuat, datorită buchetului de melodii, cu care a venit în fața celor prezenți, interpretul național Gabriel Nebunu. Sărbătoarea a sfârșit cu tradiționala mâncare pur moldovenească, mămăliguța, pregătită cu multă dragoste de iscusitele bucătărese de Centrul de odihnă pentru copii și tineret „Prietenia” și servită tuturor participanților, oaspeților, oamenilor de rând.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Toamna de aur 2022 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta