Harta site-ului
Ajutor
Tîrgu Bujor (Galaţi) și Dubăsari au devenit prieteni
Tîrgu Bujor (Galaţi) și Dubăsari au devenit prieteni

Raionul Dubăsari din Republica Moldova și Orașul Tîrgu Bujor, județul Galați, România au devenit prieteni între unitățile administrativ - teritoriale.
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI și Primarul orașului Tîrgu Bujor dl Laurențiu Viorel GÎDEI, au semnat la 25 noiembrie, un acord de parteneriat care prevede susținerea reciprocă, stabilirea şi dezvoltarea legăturilor de colaborare şi comunicare între aceste două administrații publice locale.
Potrivit actului semnat, prin prisma relaţiilor bilaterale prieteneşti, cele două părţi şi-au exprimat acordul să promoveze relaţiile de cooperare transfrontaliere şi regionale în dezvoltarea bunelor practici între autorităţile publice locale, instituţii, sectorul asociativ, locuitorii raionului Dubăsari şi Tîrgu Bujor. Inclusiv, încurajează schimbul de experienţă, asigurarea comunicării şi transparenţei, organizarea de activităţi comune cu caracter educativ, social, cultural şi sportiv, susţinerea relaţiilor economice și a proiectelor investiționale în diverse domenii.
Acordul a fost semnat în cadrul şedinţei ordinare al Consiliului raional în prezenţa consilierilor raionali din Dubăsari şi respectiv un grup de funcţionari publici şi consilieri locali din cadrul Consiliului local Tîrgu Bujor.
Ambii conducători ai unităţilor administrativ-teritoriale au menţionat că semnarea Acordului dat este un eveniment important şi semnificativ în ceea ce priveşte promovarea relaţiilor transfrontaliere şi nemijlocit relaţiilor de prietenie, relaţiilor de înfrăţire cu colegii din România, care va contribui la atragerea de noi investiţii în teritoriile administrate şi va facilita schimbul de experienţă în diverse domenii de activitate.
„Ne dorim să restabilim relaţiile bune pe care trebuie să le avem ca autoritate şi ca popor, dar şi ca ţări membre a Consiliului Europei. Împreună ne dorim schimbări pozitive în interesul cetăţenilor noştri, să avem mai multe relaţii de bună vecinătate, mai bune relaţii economice, sociale, între instituţii şi cel mai important să ne învăţăm unii de la alţii, să atragem investiţii europene. Sînt absolut dispus să mergem temperat înainte, să nu ne oprim doar la semnarea acestui Acord, dimpotrivă să avem un program de activităţi şi întîlniri comune atît între conducători cît şi cetăţeni”, a specificat dl Grigore POLICINSCHI, Preşedintele raionului Dubăsari.
La rîndul său, dl Laurenţiu Viorel GÎDEI şi-a exprimat impresiile despre raionul Dubăsari menţionînd specificul regiunii noastre „Vă mulţumesc pentru căldura cu care ne-aţi primit. Un parteneriat, o înfrăţire a oraşului Tîrgu Bujor cu Raionul Dubăsari este binevenită şi vreau să spun că sunt surprins de stînga Nistrului, care este o comunitate atipică prin problemele cu care vă confruntaţi în viaţa de zi cu zi. Parteneriatul respectiv are drept scop accesarea mai rapidă şi mai facilă pentru ambele localităţi a proiectelor transfrontaliere. Împreună vom putea depune proiecte spre finanţare europeană, care nemijlocit vor crea condiţii de viaţă mai bune pentru cetăţenii noştri. Sperăm să ne completăm din experienţa lucrurilor bune de la dumneavoastră şi de la noi, inclusiv să avem colaborări şi proiecte extrem de serioase şi durabile pentru comunităţile noastre”.
 
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tîrgu Bujor (Galaţi) și Dubăsari au devenit prieteni - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta