Harta site-ului
Ajutor
Tinerii în acțiune
Tinerii în acțiune

La data de 27 noiembrie curent, în Liceul Teoretic Doroțcaia a avut loc un exercițiu de simulare a alegerilor în cadrul Proiectului Pro DEM, cu finanțarea Agenției Austriece de dezvoltare Hilfswerk Austria International.
La acest eveniment au fost prezenți oaspeții de onoare Echim Tatiana -  coordonator de programe Hilfswerk Austria Internațional, Berzan Valeriu – primar al s. Doroțcaia, Nacul Irina – specialist în domeniul tineret, Centrul raional de tineret, Berzan Eugenia - conducător artistic al Casei de cultură din s. Doroțcaia, Constantinov-Postolachi Natalia – consilier local, Rotaru Olga – reprezentant al IP Dubăsari.
Dna Nicolaev Anastasia, director adjunct, a salutat oaspeții, exprimând, din partea administrației liceului, recunoștința față de reprezentanții Pro DEM, care ne-au oferit ocazia să ne implicăm în proiecte.
În cadrul dezbaterilor publice, grupurile de inițiativă „Viitorul” și „Activiștii din Moldova”, coordonate de doamnele Pleșco Galina și Grigoriev Elena, au prezentat platformele sale electorale. Anterior, membrii echipelor au identificat și cercetat careva probleme din instituție și comunitate. Ulterior au prezentat, în fața elevilor din cl. VIII – XII problemele identificate și căile posibile pentru soluționarea lor. După dezbaterile publice a urmat Victorina electorală, dirijată de dna Tatiana Echim, pe parcursul căreia elevii au avut ocazia să-și valorifice cunoștințele primite în cadrul lecțiilor de educație pentru societate, primind și câte un cadou simbolic pentru răspunsurile corecte.
Președintele Biroului Electoral, Berzan Stephanie, a prezentat membrii BESV și a atenționat alegătorii asupra regulilor desfășurării procesului electoral. Elevii din cl. a IX-a „A”, a X-a „U” și a XI-a „U” au înscenat câteva situații problematice posibile în timpul votării.
După procesul electoral, în cadrul căruia alegătorii și-au exprimat dorința, în mod democratic, prin vot secret, membrii BESV au purces la procedura de numărare a voturilor. În acest timp, pe scena liceului, au evoluat Nicolaev Beatrice, membră a ansamblului de gimnastică „Gloria”, și elevii cl. a XII-a „U” Grimaliuc Mihai, Stratenco Sergiu, Gherlac Maxim, interpretând câteva piese muzicale.
Suntem recunoscători domnului Berzan Valeriu pentru colaborare și rechizitele oferite pentru simularea alegerilor, dnei Tatiana Echim, pentru materialele oferite și donația de cărți, dnei Irina Nacul, pentru logistică și coordonare, dlui Ctitor Ștefan, pentru asistența muzicală, diriginților cl. VIII-XII, pentru implicare activă în organizarea evenimentului. Ambele achipe de inițiativă au muncit mult și au prezentat foarte bine proiectele electorale, dar, în urma alegerilor democratice, de către elevi a fost ales proiectul grupului „Viitorul” și anume: „Asigurarea sălii de festivități a LT Doroțcaia cu utilaj de iluminare”. 
Galina PLEȘCO, director adjunct educație LT Doroțcaia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Tinerii în acțiune - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta