Harta site-ului
Ajutor
Tinerii din Cocieri în acțiune
Tinerii din Cocieri în acțiune

La data de 24 aprilie 2016 în incinta Bibliotecii publice Cocieri a avut loc întrunirea Consiliilor de tineret a liceelor ”Vlad Ioviță” și ”Mihai Eminescu”! Ideea organizării evenimentului, dar și planificarea acestuia a avut loc în cadrul vizitei de studiu în Polonia, parte component a proiectului ”East-West. About youth participation” al Asociației Obștești ”Centrul pentru Susțunerea Inițiativelor de Dezvoltare” și Institutului Inițiativelor de Est din Polonia, la care au participat președinții acestor consilii de tineret.
Întrunirea a avut 2 scopuri principale: crearea relațiilor de colaborare între tineri și discuții pe marginea temei ”Situația ecologică în comuna Cocieri- Metode de implicare a tinerilor în îmbunătățirea acesteia”! Trainingul a fost moderat de către Goncearov Vladislava,președintele consiliului de tineret al liceului ”Vlad Ioviță” și Spinovschi Alina, președintele consiliului de tineret al liceului ”Mihai Eminescu”.
În calitate de oaspeți ai evenimentului au fost prezenți : primarul comunei Cocieri, Dna Raisa Spinovschi și șeful Serviciului Promovarea Politicilor pentru Tineret al Consiliului rational Dubăsari, Dnul Victor Aslanov!
Evenimentul a început cu activități de cunoaștere, unde tinerii au avut posibilitatea nu doar să afle numele consătenilor săi care își fac studiile în alt liceu dar și să facă cunoștință mai de aproape cu aceștia, răspunzîndu-le la la următoarele întrebări: ”Ce iubești să faci în timpul liber?”, ”Cu ce te mîndrești?”, ”Unde ai dori să călătorești?”. Trainerii nu au evitat ocazia de a implica și oaspeții în această activitate, astfel fiind puși în situație egală cu toți participanții li s-a oferit timp ca să facă cunoștință și mai apoi să povestească tuturor participanților unul despre altul.
Cea de a doua parte a evenimentului a început cu o prezentare a situației ecologice actuale în comuna Cocieri, realizată de către moderatori. După prezentare au început activitățile practice cu implicarea tinerilor. Au fost depistate problemele principale, care ulterior au fost grupate după 3 categorii principale, și tinerilor, împărțiți în trei grupuri, li s-a propus să vină cu soluții pentru rezolvarea acestor probleme. Activitatea a fost una productivă, participanții venind cu propuneri inovatoare în soluționarea mai multor probleme ecologice din localitate.
Dna Raisa Spinovschi, primar de Cocieri, a menționat importanța implicării cetățenilor în soluționarea problemelor locale și a lăudat tinerii cu inițiativă, care nu sunt indiferenți și prin exemplul propriu demonstrează cum trebuie să fie un cetățean activ.
Dnul Victor Aslanov, șef SPPT a apreciat înalt lucrul trainerilor și nivelul de organizare a evenimentului și a menționat: ”a fost o întîlnire deschisă și constructivă, acum este important ca lucrul să fie dus pînă la capăt și propunerile să fie înaintate autorităților publice locale”.
La final de eveniment trainerii au organizat o pauză de cafea cu dulciuri și biscuiți, pentru toți participanții și au mulțumit pentru susținerea și asistența acordată de primăria comunei Cocieri și Biblioteca publică Cocieri, în persoana Dnei Raisa Roșca.
Amintim că activitatea a fost organizată de către Spinovschi Alina și Goncearov Vladislava, cu suportul metodic al Serviciului Promovarea Politicilor pentru Tineret, ca urmare a proiectului ”East-West. About youth participation” al Asociației Obștești ”Centrul pentru Susțunerea Inițiativelor de Dezvoltare” și Institutului Inițiativelor de Est din Polonia.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tinerii din Cocieri în acțiune - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta