Harta site-ului
Ajutor
Tabăra Prietenia din satul Coşniţa a început pregătirile pentru sezonul estival 2017
Tabăra Prietenia din satul Coşniţa a început pregătirile pentru sezonul estival 2017

Pregătirile pentru sezonul estival sunt în toi la taberele de odihnă din raionul Dubăsari. La data de 25 aprilie curent, Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI împreună cu membrii comisiei raionale pentru organizarea odihnei şi întremării sănătăţii copiilor, au efectuat o vizită la Centrul de odihnă pentru copii şi tineret “Prietenia”, pentru a examina mersul lucrărilor de pregătire a taberei pentru sezonul estival şi întîmpinarea copiilor la odihna de vară.
Astfel, tabăra din satul Coşniţa, dispunînd de condiţiile necesare: dotarea camerelor cu mobilă în stare bună, apă caldă, dotarea cantinei cu inventar şi utilaj modern, asigurarea cu instalaţii frigorifice, echipament pentru cultura fizică şi sport, teren de joc în aer liber şi cu acoperiş, piscină , totuşi mai sunt unele momente ce necesită rezolvare.
“Cu părere de rău, anul acesta mulţi copaci s-au uscat, alţii au fost distruşi în urma ninsorilor care au avut loc curent. A rămas suplimentar să fie asigurat curăţirea copacilor eventual periculoşi pentru odihna copiilor şi repararea acoperişurilor în cîteva locuri care au fost la fel deteriorate din cauza timpului nefavorabil” a declarat Preşedintele raionului Dubăsari Grigore POLICINSCHI.
Camerele sunt împrospătate, lenjeria de pat a fost schimbată. Nu stau degeaba nici bucătarii, care pun la cale ultimele detalii ale meniului. După cum menţionează administratorul COCT „Prietenia” Nina Torpan, produsele şi hrana pregătită este de o calitate înaltă: „Produsele alimentare sunt aduse direct de la producători, nu de la intermediari. Noi contăm pe calitate şi nu pe preţ. Ce ţine de condiţiile cantinei la fel sunt bine verificate. Acum avem utilaje noi, camere frigorifice, cuptor electric şi putem spune că situaţia devine din ce în ce mai bună. Dacă pînă acum cantina dispunea de 300 de locuri, acum şi mai mulţi copii pot lua masa” a spus administratoarea  taberei.
Pe lîngă cele patru schimburi care se vor desfăşura vara, la tabăra „Prietenia” va avea loc Şcoala de Limbă Engleză, la care vor putea veni la odihnă copii din 20 de ţări.
La fel au fost evaluate şi taberele de odihnă pentru copii “Nistru” şi “La Popas” din Molovata Nouă.
 
 
Svetlana Pavaluc,
Studentă anul III USM

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Tabăra Prietenia din satul Coşniţa a început pregătirile pentru sezonul estival 2017 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta