Harta site-ului
Ajutor
Suntem ECO, creăm portofolii digitale
Suntem ECO, creăm portofolii digitale

Timp de  două luni în biblioteca publică pentru copii Molovata s-a implementat Serviciul modern de bibliotecă „Sunt ECO, am portofoliu digital”, replicat de la biblioteca naţională  pentru copii „Ion Creangă”.
Scopul serviciului a fost de a crea oportunităţi pentru a fortifica competenţele utilizatorilor ,de a se autoinstrui în mod  interactiv prin aplicarea creativă a tehnologiilor informaţionale  şi promovarea conceptului  ecologic. În viitorul apropiat referatele în formă textuală nu vor mai fi actuale, fiind calificate plictisitoare. Profesorii vor solicita  (unii profesori solicită chiar şi acum!) realizarea proiectelor în format modern, adică prezentări în Power Point, video și alte programe, care necesită utilizarea tehnologiilor informaționale. Astfel, elevii  sunt orientați spre a nu spori consumul de hârtie, ceea ce înseamnă mai mulți copaci protejați și mai mult oxigen în natură, dar nu încurajați ca să realizeze diverse proiecte pentru note mai bune, cheltuindu-se hârtie în zadar.
Pe parcursul implementării serviciului am organizat mai multe sesiuni şi ateliere practice, ca:
- Ce este un portofoliu digital (structura portofoliului digital, crearea contului Google”);
- Crearea primului document din portofoliu-CV-ul;
- Cum redactăm şi structurăm corect un referat” (pagina de titlu, structurarea textului, utilizarea corectă a imaginilor, schemelor, etc);
- Realizarea unei fotografii de calitate (alegerea obiectului, stabilirea parametrului, salvarea, prelucrarea şi păstrarea fotografiilor);
- Realizarea unei prezentări de succes în Power Point (document+imagini);
- Realizarea posterelor, certificatelor, felicitărilor, etc. în programul de design Canva”;

- „Organizarea portofoliului digital, accesarea portofoliului (nu numai de pe computer, dar şi de pe tabletă, telefonul mobil).
Prin  implementarea serviciului „Sunt ECO, am portofoliu digital”, utilizatorii au cunoscut și au învățat cum să aplice tehnologiile informaționale pentru a diversifica formele, metodele și tehnicile de învățare, făcându-le mai interesante și atractive.
Timp de două luni 45 elevi au  descoperit posibilitățile de a realiza temele pentru acasă în format modern , ca prezentări Power Point, (opțional-video creat în aplicația Viva Video, interviu) cum să formateze și redacteze un referat, cum să-și organizeze un portofoliu digital, pe care ar putea să-l acceseze prin Internet de oriunde nu s-ar afla, inclusiv de pe tabletă și telefon mobil.
La fiecare activitate din cadrul serviciului utilizatorii au primit sarcini concrete pentru a realiza produse concrete.
Serviciul „Sunt ECO,  am portofoliu digital”  îşi mai continuă activitatea  şi este nu doar pentru adolescenți, dar și pentru profesori şi alte categorii de utilizatori. În acest context biblioteca cheamă pe toți cei interesați  de a învăța lucruri noi și utile în cadrul SMB „Sunt ECO, am portofoliu digital”, beneficiind din plin de toate posibilitățile acestuia.
                                                                                  Vera OXENTE,
Biblioteca publică pentru copii Molovata

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Suntem ECO, creăm portofolii digitale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta