Harta site-ului
Ajutor
Subvenții pentru angajatori!
Subvenții pentru angajatori!

Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari informează despre implementarea pe parcursul anului 2020 a măsurii de subvenționare a locurilor de muncă, conform prevederilor art. 36 din Legea nr. 105 din 14.03.2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj (în continuare – Legea 105/2018) și a măsurii de subvenționare pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, conform prevederilor art. 28 din Legea 105/2018.
Măsura de subvenționare a locurilor de muncă, conform art.36 din Legea 105/2018, prevede că angajatorii care angajează pe o perioadă nedeterminată șomeri, care necesită suport suplimentar pe piața muncii, primesc subvenții lunare în sumă egală cu 30% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent, pe un termen de 6 luni, pentru fiecare șomer angajat.
Subvențiile se acordă pentru angajarea următoarelor categorii de șomeri care necesită suport suplimentar pe piața muncii:
- Persoanele cu dizabilități;
- Persoanele cu vârsta de 50 de ani și peste;
- Persoanele eliberate din locurile din detenție;
- Victimile traficului de ființe umane, după reabilitarea psihologică și socială;
- Persoanele care se luptă cu consumul de substanțe stupefiante ori psihotrope, după reabilitarea socială și psihologică;
- Victimile violenței în familie.Subvențiile se acordă în scopul compensării parțiale a salariilor șomerilor angajați.

Măsura de subvenționare pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, conform prevederilor art. 38 din Legea 105/2018, prevede că angajatorii, care crează locuri de muncă sau adaptează locurile de muncă existente și care angajează în bază de contract individual de muncă, pe o perioadă nedeterminată, șomerii cu dizabilități, pot beneficia de compensarea a 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, suportate de către aceștea, iar mărimea subvenției nu poate depăși cuantumul a 10 salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.
Pentru anul 2020, ANOFM a planificat pentru măsura de subvenționare a locurilor de muncă, conform art.36 din Legea 105/2018, un buget de 13129200 lei, pentru angajarea a 1000 șomeri ca urmare acordării subvențiilor.
Pentru măsura de subvenționare pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, conform prevederilor art.38 din Legea 105/2018, ANOFM a planificat pentru anul 2020 un buget de 878400 lei, pentru angajarea a cel puțin 25 șomeri cu dizabilități ca urmare a acordării subvențiilor.
Secția ocuparea forței de muncă Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Subvenții pentru angajatori! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta