Harta site-ului
Ajutor
Starea drumurilor publice din raion evaluată în perioada 14.05.18-24.05.18
Starea drumurilor publice din raion evaluată în perioada 14.05.18-24.05.18

Conform datelor statistice, pe parcursul a 4 luni ale anului 2018, pe drumurile publice ale țării, s-au înregistrat 490 de accidente rutiere, în rezultatul cărora 77 persoane au decedat, iar 571 s-au ales cu diferite leziuni corporale.
În urma analizei făcute de către Ministerul afacerilor interne al Republicii Moldova, s-a constatat că,  41 accidente rutiere comise în perioada vizată, s-au produs din cauza condițiilor rutiere nesatisfăcătoare, soldate cu 6 persoane decedate și 31 traumatizate. În scopul reducerii nrului accidentelor și a motivelor ce duc la producerea acestora, de către Inspectoratul general al Poliției, a fost emisă Dispoziția nr 91 din 7 mai 2018 ,,Cu privire la controlul general (complex) al drumurilor publice, în vederea aprecierii gradului de pregătire pentru perioada  de exploatare primăvară-vară”.
Astfel, în scopul aprecierii nivelului de pregătire a drumurilor publice pentru exploatare în perioada de primăvară-vară, întreținerii acestora în stare tehnică  corespunzătoare și cerințelor normelor de siguranță, prevenirii comiterii accidentelor rutiere din cauza stării nesatisfăcătoare a drumurilor, în teritoriul raionului Dubăsari, a fost instituită  o comisie de lucru.  Comisia dată  este creată de comun cu reprezentanții întreprinderilor specializate ale Î.S. ,,Drumuri Criuleni, sectorul Dubăsari”, funcționari din cadrul APL, în componența: Valeriu Sandul, vicepreședintele raionului, președintele comisiei și membrii: Oleg Gazea, specialist S.A. ,,Drumuri-Criuleni, sectorul Dubăsari”, Ion Popescu, specialist SSCR al SST și AR a Inspectoratului de poliție Dubăsari și Eudochia Nicolaev, șef Direcție construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului, Consiliul raional Dubăsari.
Totodată, precizăm că în perioada 14.05.18-24.05.18, Comisia instituită va organiza și desfășura controale de ordin general și complex ale drumurilor locale și străzilor localităților din teritoriul supravegheat, administrat,  pentru determinarea și stabilirea nivelului de pregătire și exploatare a acestora, pentru depistarea lacunelor și emiterea măsurilor necesare de întreprins pentru înlăturarea acestora.
Ion POPESCU,
Inspectoratul de poliție Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Starea drumurilor publice din raion evaluată în perioada 14.05.18-24.05.18 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta