Harta site-ului
Ajutor
Starea digurilor de protecție un subiect prioritar pentru Comisia raională pentru situații excepționale
Starea digurilor de protecție un subiect prioritar pentru Comisia raională pentru situații excepționale

Astăzi, 25 iunie, urmare a Dispoziției nr. 70-n din 24 iunie 2024, emisă de Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu GRIGORIEV,  Comisia raională pentru situații excepționale s-a convocat în ședință de lucru. Din numărul total de 28 membrie, s-au prezentat 24.  
În discuție au fost puse mai multe întrebări prioritare și organizatorice pentru o activitate viabilă.
Ședința a debutat cu cel mai important și prioritar subiect, starea digurilor de protecție din teritoriul raionului Dubăsari. La această temă, dl Veaceslav Țanga, șef Serviciu intervenție și protecție civilă, în calitate der raportor, a adus la cunoștința membrilor CSE Raionale vizavi de Dispoziția 63-i prin care, a fost instituită Comisia raională pentru evaluarea stării bazinelor acvatice și a construcțiilor hidrotehnice de pe teritoriul raionului Dubăsari. Urmare a ieșirilor la fața locului, comisia a întocmit un raport vizavi de starea digurilor. Dl Grigoriev, a subliniat că ,,cu părere de rău situația nu este una foarte bună, unele porțiuni prezintă un pericol iminent în cazul ridicării nivelului apei sau a viiturilor. Avem zone sensibile, care în caz de creștere a nivelului apei, localitățile se duc sub apă”.
Ulterior, dl Vitalie Chirilov, șef Inspecția pentru protecția mediului, pe marginea subiectului dat a accentuat și despre faptul că, urmare a raziilor întreprinse de structura pe care o conduce, în unele zone riverane au fost depistați mai mulți arbori uscați, care riscă să cadă în orice moment. În legătură cu informațiile prezentate a fost emisă solicitarea de a convoca în ședință, conducerea raionului, structurile raionale vizate și Agențiile Apele Moldovei, Proprietăți Publice, pentru sensibilizarea gravității problemei și căile necesare de întreprins în vederea înlăturării și îmbunătățirii situației.
A doua întrebare pusă în discuție s-a referit la demersul IGSU, prin care se vorbește despre controlul stării protecției civile și aplicațiile la protecția civilă în raionul Dubăsari planificate pentru 19-21 martie 2025. Raportor al subiectulului a fost dl Sergiu Gatman, șef Secție situații excepționale, care a accentuat disponibilitatea și necesitatea ajustării, actualizării și pregătirii documentației conform standardelor stabilite.
Ulterior membrii CSE Raionale au analizat pentru aprobare regulamentele Serviciilor  protecției civile a raionului Dubăsari și instituirea Serviciului protecției civile medicale, conducător fiind numită dna Liliana Petică, șefă IMSP CS Dubăsari.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Starea digurilor de protecție un subiect prioritar pentru Comisia raională pentru situații excepționale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta