Harta site-ului
Ajutor
Starea de urgență în sănătate publică prelungită până la 30 noiembrie inclusiv
Starea de urgență în sănătate publică prelungită până la 30 noiembrie inclusiv

La data de 26 octombrie curent, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, s-a întrunit în ședință având în verede analiza evoluției situației epidemiologice determinate de pandemia COVID-19. În urma discuțiilor membrii CNESP au aprobat o nouă hotărâre nr. 64, prin care a fost prelungită starea de urgență în sănătate publică până la 30 noiembrie 2021 inclusiv.
De asemenea, în nouă hotărâre aprobată este prevăzută sistarea organizării și desfășurării evenimentelor private precum nunți, botezuri, mese de pomenire, festive, începând cu 8 noiembrie 2021.
O altă prevedere importantă a prezentei hotărâri se referă la admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, de reabilitare/recuperare/balneosanatoriale care va fi posibilă doar în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare.
Se recomandă, până la 1 decembrie 2021, atingerea nivelului de vaccinare de 95% pentru unele categorii de angajați din prima linie, a căror interacțiune cu cetățenii reprezintă un grad înalt de risc de infectare.
Se solicită autorităților din domeniul ordinii publice și organelor cu funcții de control să intensifice supravegherea respectării de către persoanele fizice și juridice a măsurilor de  control al infecției COVID-19, în conformitate cu domeniile de competență.
Amintim, că Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare, iar nerespectarea măsurilor expuse în acestea constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravențională și/sau penală.
Hotărârea în întregime poate fi accesată aici: https://gov.md/sites/default/files/hotararea_cnesp_nr_64-redactat-ro-1.pdf
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Starea de urgență în sănătate publică prelungită până la 30 noiembrie inclusiv - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta