Harta site-ului
Ajutor
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022
Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022

Vineri, 26 noiembrie curent,  Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), în cadrul ședinței, a decis că starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, se prelungește până în data de  15 ianuarie 2022.
Decizia dată a fost aprobată prin emiterea Hotărârii nr. 65 din 26 noiembrie 2021 și a parvenit în urma faptului că situația epidemiologică se menține extrem de îngrijorătoare la nivel național. Astfel, în perioada 15 – 21 noiembrie, au fost înregistrate 5.391 cazuri de îmbolnăvire cu virusul Sars-CoV-2, dintre care 80% în rândul persoanelor nevaccinate. De asemenea, acoperirea vaccinală națională cu schemă completă este sub 27%.
Conform datelor Centrului European de Control al Bolilor, în majoritatea țărilor din regiunea europeană situația epidemiologică prin COVID-19 în prezent se deteriorează, fiind înregistrată o creștere a rapidă a numărului de cazuri noi. Țările cu o rată de vaccinare redusă sunt cel mai grav afectate.
Astfel, membrii CNESP au decis să mențină restricțiile actuale la nivel național, cu posibilitatea de revizuire a acestora în funcție de evoluția situației epidemiologice.
Totodată, conform hotărârii aprobate de CNESP, au fost efectuate unele remanieri cu trimiteri la Hotărârea nr. 62 din 22 septembrie 2021 și anume la subpuctul 3.1 din anexa nr.2. Conform acestora, instituțiile de învățământ general vor activa în regim obișnuit, cu prezență fizică, cu repsectarea măsurilor de precauție în vigoare, conform instrucțiunilor aprobate prin Hotărârile CNESP.
De asemenea, conform noii Hotărâri aprobate studenții din învățământul profesional tehnic și cel superior vor active în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare și a sesiunilor de examen.
Amintim că, hotărârile CNESP sunt executorii pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, pentru persoanele fizice și juridice, indiferent de domeniul de activitate și forma juridică de organizare, iar nerespectarea măsurilor de sănătate publică obligatorii constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi drept temei pentru aplicarea măsurilor de răspundere contravențională și /sau penală.
https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/hotararea_cnesp_nr.65_din_26.11.2021.pdf
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 ianuarie 2022 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta