Harta site-ului
Ajutor
Stare de urgență la nivel național și accesul la evenimentele publice doar cu prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test negative- noile măsuri aprobate de CNESP
Stare de urgență la nivel național și accesul la evenimentele publice doar cu prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test negative- noile măsuri aprobate de CNESP

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică s-a întrunit, joi 9 septembrie în ședință. Ca urmare a creșterii numărului de cazuri grave de infectare cu Covid-19, membrii CNESP a stabilit noi reguli privind accesul la evenimente publice și nu numai. Aceste măsuri au fost reiterate în noua Hotărâre aprobată nr. 61 din 09 septembrie 2021.
Începând cu 11 septembrie 2021, persoanele de la 18 ani vor avea acces la evenimentele în aer liber, precum spectacole, concerte, festivaluri, etc. precum și în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concert, cluburilor de noapte și ringurilor de dans numai în cazul în care vor prezenta certificatul de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2 cu schema completă de vaccinare (pe suport de hârtie sau în format digital). Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR făcut cu cel mult 72 de ore înainte, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. O alt document confirmativ ce va permite accesul la evenimente va fi considerat și concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi (6 luni) de la îmbolnăvire sau un act confirmativ de prezența anticorpilor anti-COVlD-19. Actul confirmativ este valabil pe durata perioadei de 90 zile din data efectuării investigației. 
Totodată, CNESP a instituit starea de urgență în sănătate publică la nivel național începând cu data de 10 septembrie 2021 și până la 30 octombrie 2021 și a decis să instituie stare de alertă la nivel național, decizie care impune noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19.
De asemenea, hotărârea adoptată, mai prevede ca Agenţia Naţională de Transport Auto, de comun cu Ministerul Afacerilor Interne, să intensifice controlul respectării măsurilor de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 în transportul rutier de persoane în trafic local, municipal, raional, interraional și  internațional.
Totodată, prin hotărârea data, se dipune Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ca în termen de 5 zile, să elaboreze și să actualizeze instrucțiunile pentru activitate în condiții de pandemie COVID-19 pentru unitățile economice și sociale cu diverse genuri de activitate.
La nivel local, comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/dispoziţiilor aprobate, aducându-le în concordanţă cu hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică. 
https://gov.md/sites/default/files/hotarirea_cnesp_nr.61_09.09.2021.pdf
Marina LUPAȘCO, programator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
YXSbutmKWn
2021-09-16 01:41:25
cbpkSOLDtKMhdzUy
mNKfaJrWACbYXown
2021-09-16 01:41:26
ZVLatTGyN
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Stare de urgență la nivel național și accesul la evenimentele publice doar cu prezentarea certificatului de vaccinare sau a unui test negative- noile măsuri aprobate de CNESP - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta