Harta site-ului
Ajutor
Spre atenția utilizatorilor mașinelor de casă și control!
Spre atenția utilizatorilor mașinelor de casă și control!

Direcţia deservire fiscală Dubăsari cu referire la informaţia de atenţionare, în sensul art.293¹ alin.(7) al Codului Contravenţional nr.218-XVI din 24 octombrie 2008, comunică următoarele.
Potrivit pct 8 alin.h) a Regulamentului cu privire la aplicarea maşinilor de casă şi control pentru efectuarea decontărilor în numerar (anexa nr.5 la HG nr.474 din 28.04.1998),  contribuabilul care utilizează maşina de casă şi de control (MCC) la efectuarea decontărilor băneşti în numerar este obligat să afişeze la vedere anunţuri despre obligativitatea prezenţei bonurilor de casă la examinarea reclamaţiilor consumatorilor şi cererea de a prelua şi păstra bonurile de casă, iar în cazul în care la operaţiunea economică se anexează şi alte documente probatoare, anunţurile vor face referire la acestea.
Anunţurile de atenţionare se vor afişa în locuri permanent vizibile consumatorilor (panouri de anunţuri, etc.), precum şi la locurile de amplasare a MCC.
În această ordine de idei, atenţionăm contribuabilii asupra necesităţii de conformare prevederilor sus-numitului Regulament, precum şi despre faptul că editarea acestor anunţuri se efectuează de sine stătător (se anexează anunţul recomandat).
În cazul în care va lipsi la vedere anunţul prin care se atenționează consumatorul despre dreptul de a cere bonul de casă și obligația de a-l prezenta la examinarea eventualei reclamații, conform art.293¹ alin.(7) al Codului contravenţional nr.218-XVI din 24.10.2008, se va sancţiona cu amendă de la 30 la 45 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu  funcţie de răspundere.
Stimaţi consumatori !
Preluaţi şi păstraţi bonul de casă.
Bonul de casă se prezintă la o eventuală reclamaţie/ la un eventual control.
 
 

Direcţia deservire  fiscală Dubăsari 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Spre atenția utilizatorilor mașinelor de casă și control! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta