Harta site-ului
Ajutor
Sesiune de informare “Oportunităţi pentru dezvoltarea ÎMM”
Sesiune de informare “Oportunităţi pentru dezvoltarea ÎMM”

Peste 40 de antreprenori au participat la sesiunea de informare cu tematica ,,Oportunităţi pentru dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii”, organizată la incubatorul de afaceri din Raionul Dubăsari.
 
Evenimentul a avut loc la data de 15 iulie şi a fost organizat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în parteneriat cu Ministerul Economiei al RM şi Consiliul Raional din Dubăsari.
 
Sesiunea de informare a fost organizată pentru a prezenta antreprenorilor oportunităţile şi instrumente de dezvoltare a afacerilor şi modalităţi de finanţare din fondurile naţionale şi internaţionale, de a identifica nevoile mediului de afaceri regional, de a consolida dialogul public-privat. A fost pus accentul pe creşterea competitivităţii companiilor şi posibilităţile de accesare a noilor pieţe.
Elena Şapoval, coordonator ODIMM, a prezentat reţeaua internaţională a întreprinderilor europene (EEN), care are drept scop sprijinirea afacerilor (informare, feedback, cooperare și internaționalizare), susţinerea inovării (transfer de know-how și tehnologie) şi stimularea participării IMM-urilor în programele UE pentru cercetare și dezvoltare.
 
Potrivit Elenei Şapoval, orice întreprindere din Moldova poate să se întregistreze în reţeaua EEN, care oferă posibilitatea de a găsi parteneri din cele peste 600 de organizaţii membre din peste 60 de state. Reţeaua îşi propune să ofere servicii integrate pentru susţinerea internaţionalizării, inovaţiei şi promovării relaţiilor comercial – economice în cadrul comunităţii de afaceri. Republica Moldova este membrul reţelei EEN din anul 2015.
 
Liudmila Stihii, şef Direcție Cercetare, Inovare și Instruire din cadrul ODIMM a prezentat posibilităţile Serviciului de consultanță în afaceri, iniţiat de ODIMM, şi a menţionat că scopul acestuia este de a facilita accesul antreprenorilor la informația privind procesul de inițiere a unei afaceri.
De asemenea au fost discutate oportunităţile de a promova dezvoltarea businessului prin programele oferite de către ODIMM și alte instituții cu acest profil din Republica Moldova.
Evenimentul s-a finalizat cu o expozitie a agenţilor economici în cadrul  incubatorului, unde au fost prezentate serviciile şi produsele oferite de către companii.
 
Administrația Instituției, cît și rezidenții acesteia, aduc sincere mulțumiri Consiliului raional Dubăsari şi Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, pentru suportul acordat și susținerea antreprenoriatului local.
 
 
                                                                    Eugenia Nirca, administrator IP IARD                     

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Sesiune de informare “Oportunităţi pentru dezvoltarea ÎMM” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta