Harta site-ului
Ajutor
Seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar
Seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar

Motto: „Educaţia este pâinea sufletului”. La moment, instituţia preşcolară  ,,Viorica” implementează proiectul ,,Asigurarea unui proces de educaţie incluzivă pentru toţi copiii la nivel de instituţie de învăţământ ”, realizat în cadrul Programului  finanţat de Uniunea Europeană ,,Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.
 În acest context, la data de 24 mai 2018, Serviciul de asistenţă psihopedagogică a fost invitat pentru a participa la seminarul teoretico-practic la tema: ,,Educaţia incluzivă. Metode şi strategii de lucru cu copiii aflaţi în dificultate.” La seminar au participat cadrele didactice de la şcoala-grădiniţă corecţională specială №44 din oraşul Tiraspol, cadrele didactice din instituţia preşcolară „Viorica” şi specialiştii Serviciului de asistenţă psihopedagogică,r-nul Dubăsari.
 Agenda seminarului a inclus următoarele subiecte: 
- „Educaţia incluzivă. Dificultăţi cu care se confundă copiii cu cerinţe educaţionale speciale”, prezentat de Nagalisov Veronica, metodist i.p. „Viorica”, s. Pîrîta.
- „Baterie de acces şi soluţii în procesul incluziunii socio-educaţionale eficiente în instituţiile de educaţie timpurie”.
- „Activităţi de promovare şi acceptare a diversităţii şi respectului între copiii de vârstă timpurie.”
- „Strategii de intervenţie în cazul copiilor cu cerinte educaţionale speciale”, moderate de Olga Lîsenco, coordonator program  Advocasy AO  „Femeia şi copilul Protecţie şi Sprijin.”
Cadrele didactice au menţionat că acest seminar a fost binevenit şi au mulţumit doamnei Lîsenco Olga, pentru informaţia utilă propusă.
Un mulţumesc aparte doamnei Muntean Olga, managerul instituţiei preşcolare ,,Viorica”, doamnei Lapicus Antonina, cadru didactic şi responsabilă de seminar, doamnei Nagalisov Veronica, metodist i.p. „Viorica” pentru organizarea şi desfăşurarea seminarului la un nivel înalt, pentru primirea caldă şi pentru bunăvoinţă enormă.
         
Eudochia URSU, logoped, Serviciul de asistenţă psihopedagogică

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar teoretico-practic pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta