Istoria raionului
Harta
Simbolica
Paşaportul raionului
Cetăţeni de onoare
Patrimoniul cultural şi turistic
Raionul în mass-media
Seminar teoretico-practic adresat cadrelor didactice de sprijin din instituţiile preuniversitare din r-ul Dubăsari „Sunt doar unul. Sunt totuşi cineva. Nu pot face totul de unul singur, dar pot face ceva. Şi chiar dacă nu pot face totul, nu voi refuza să fac ceea ce-mi stă în putinţă” ( E.E.Hole) Marţi, 02 mai 2017, conform planului de activitate al Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică, în incinta L.T.„ Ion Creangă”, a fost organizat seminarul teoretico- practic cu cadrele didactice de sprijin din instituţiile preuniversitare la tema:„Dezvoltarea proceselor cognitive la copiii cu cerinţe educaţionale speciale în cadrul activităţilor de terapie ocupaţională”. Obiectivul seminarului a fost realizarea feedback-lui profesional prin schimbul de experienţă a cadrelor didactice de sprijin în acordarea serviciilor de suport pentru copii cu cerinţe educaţionale speciale în centrele de resurse pentru educaţia incluzivă. Agenda seminarului a fost vastă, incluzând următoarele aspecte:
Obiectivul specific a seminarului a fost prezentarea de către cadrul didactic de sprijin a unei activităţi practice organizate cu copiii cu cerinţe educative speciale în cadrul centrului de resurse, și anume dezvoltarea proceselor cognitive prin terapie ocupaţională. Activitatea a avut o densitate şi o diversitate favorabilă pentru stimularea interesului cognitiv al copiilor, a motoricii fine şi a situaţiilor de învăţare.
S-a realizat un profund schimb de experienţă între cadrele didactice de sprijin şi am reuşit cu toţii să ne aprofundăm în atmosfera de copilărie, copiii ne-au ajutat să învăţăm multe lucruri interesante de la ei, ne-au indus într-o atmosferă plăcută de concert, unde au prezentat cele mai frumoase dansuri, cântece, recital de poezie, dedicate sărbătorilor pascale. Cadrele didactice de sprijin au colectat un model foarte bun de lucru cu copiii cu cerinţe educaţionale speciale pe care cu siguranţă îl vor implementa în instituţiile din care vin fiecare. Ne bucurăm că fiecare instituţie de învăţământ ţine a dărui tuturor copiilor o copilărie frumoasă. Deasemenea, cadrele didactice de sprijin au expus o serie de recomandări și propuneri vizavi de asitenţa educaţională necesară pentru susţinerea şi promovarea educaţiei incluzive în instituţiile preuniversitare din r-ul Dubăsari. Aducem mulţumiri administraţiei L.T. „ Ion Creangă” c.Coşniţa pentru organizarea activităţii la un nivel înalt. Serviciul de Asistenţă Psihopedagogică va continua să promoveze implementarea educaţiei incluzive în instituţiile preuniversitare din r-nul Dubăsari. Natalia PISARI, psihopedagog SAP |
Lasa un comentariu