Harta site-ului
Ajutor
Seminar raional la Educaţia tehnologică
Seminar raional la Educaţia tehnologică

La data de 09 decembrie 2021, împreună cu doamna Sajin Nelea,  profesoară de Educaţie  tehnologică din Liceul Teoretic Doroţcaia şi  doamna Bodareva Olga, profesoară de Educaţie tehnologică din Gimnaziul Roghi, am organizat un seminar raional cu tema: „Bune practici în realizarea Curriculumul şcolar cu instruirea la distanţă”. În acest context, doamna Bodareva Olga a prezentat un masterclass cu tema: „Colaje şi decoraţiuni”.  
Conform agendei seminarului, s-au discutat următoarele întrebări:
1. Implementarea Reperelor metodologice privind organizarea procesului educaţional în condiţiile învăţării mixte la disciplina Educaţie tehnologică. Raportori: Bolgari Dumitru, metodist, Direcţia Învăţământ General, Sajin Nelea, profesoară de Educaţie tehnologică din Liceul Teoretic Doroţcaia.  
În cadrul acestui subiect, doamna Sajin Nelea, profesoară de Educaţie tehnologică din Liceul Teoretic Doroţcaia a vorbit despre aspectele generale, instrumentele online utile în condițiile  învățării mixte, securitatea și siguranța online a elevilor în condițiile învățării mixte, a prezentat diverse variante de lecții în condițiile învățării mixte în baza ordinului MECC nr.1131 din 13.10.2020 cu privire la aprobarea Reperelor  metodologice privind organizarea procesului educaţional în condiţiile învăţării mixte în contextul epidemiologic de COVID-19, pentru instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal.
S-a mai discutat despre neticheta, regulele de bază şi exemple de netichetă. 
2. Schimb de experienţă a profesorilor de Educaţie tehnologică din instituţiile de învăţământ. Raportori: profesorii de Educaţie tehnologică.
În cadrul seminarului profesorii de Educaţia tehnologică au vorbit despre utilizarea metodelor şi site-urilor în cadrul instruirii online, cum ar fi: catalogul electronic Studii.md, conferinţele claselor în Google Meet, portofoliul digital, jocuri interactive, educaţia online, youtube.com, prezentări powerpoint.
Doamna Sajin Nelea participă la cursurile „Design grafic” în  cadrul proiectului „Tekwill în  fiecare şcoală” şi în instituţiile de învăţământ se studiază modulul ,,Educaţia digitală” în clasele primare care este inclus în Curriculum şcolar.    
3.  Masterclass cu tema: „Colaje şi decoraţiuni”.
În cadrul  masterclass-ului doamna Bodareva Olga a demonstrat profesorilor diverse tehnici de lucru şi a prezentat diferite produse şcolare. Rezultatul produselor şcolare confecţionate din diverse materiale şi în diferite tehnici de prelucrare a materialelor reciclate şi eco vor servi drept decoraţiuni pentru sărbătorile de Crăciun. Astfel: cartonul, hârtia, fomeranul, fetrul  au devenit accesorii confecţionate în diverse forme: volumetrice, plane ş.a.
 La sfârşitul activităţii profesorii i-au adus mulţumiri doamnei Bodareva Olga pentru atitudinea pe care a luat-o în scopul schimbului de experienţă oferit şi şi-au exprimat convingerea de utilitatea continuităţii celor văzute în cadrul masterclass-ului.
  Direcţia Învăţământ General, Dubăsari, aduce sincere mulţumiri doamnelor Sajin Nelea şi Bodareva Olga, pentru munca depusă întru  efecientizarea activităţii seminarului, dorindu-le multă sănătate, succese în toate şi realizări frumoase în activitatea pe care o desfăşoară.
                                                                                                                                                        Dumitru BOLGARI,
                                                                                                                        metodist, Direcţia Învăţământ General 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar raional la Educaţia tehnologică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta