Harta site-ului
Ajutor
Seminar metodic destinat cadrelor didactice de sprijin
Seminar metodic destinat cadrelor didactice de sprijin

,,Vieţile noastre sunt modelate de către cei care ne iubesc, dar şi de cei care ne refuză să ne iubească". (John Powell)
 Miercuri, 23 mai 2018, conform planului de activitate al Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică, a fost organizat,  în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa, în centrul de resurse pentru educaţia incluzivă, seminarul metodic destinat cadrelor didactice de sprijin din instituţiile preuniversitare din raion  la tema „Individualizarea procesului educaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale”.
 Activitatea s-a petrecut conform agendei:
1. Proiectarea procesului educaţional din perspectiva individualizării. Moderator Pisari Natalia, psihopedagog SAP
2.Planul Educaţional Individualizat. Structura-model şi ghidul de implementare. Moderator Potoroca Irina, pedagog SAP
În urma participării specialiştilor  SAP şi a colaboartorilor  DÎG  la seminarul metodic din 17-18 mai organizat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi a Centrului Republican de Asistenţă Psihopedagogică la tema „ Individualizarea procesului educaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale” unde s-a analizat  două ghiduri metodologice „Planul Educaţional Individualizat” şi „Individualizarea procesului educaţional pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale”  la care urma să aducem la cunoştinţă aceste ghiduri metodologice  cadrelor didactice de sprijin. Cu acest scop a fost  şi organizat  seminarul dat.
În cadrul seminarului s-a reuşit debrifarea unui volum mare de lucru, s-a propus paşi concreţi şi recomandări în elaborarea Planului Educaţional Individualizat, care a fost revizuit şi actualizat din perspectiva particularităţilor individuale de dezvoltare şi potenţialul copilului. Cadrele didactice  de sprijin s-au expus vizavi de schimbările parvenite în elaborarea, revizuirea şi monitorizarea Planului Educaţional Individualizat.
Sperăm că suportul metodic  acordat  cadrelor didactice de sprijin  îşi va regăsi aplicabilitatea în acordarea serviciilor de suport educaţional copiilor cu cerinţe educaţionale speciale din instituţiile preuniversitare din r-nul Dubăsari.
                                                                                                                         Natalia PISARI, psihopedagog SAP

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar metodic destinat cadrelor didactice de sprijin - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta