Harta site-ului
Ajutor
Seminar de instruire şi formare „Întreţinerea şi valorificarea produselor apicole”
Seminar de instruire şi formare „Întreţinerea şi valorificarea produselor apicole”

Pe data de 23 mai 2017, în incinta Consiliului raional Dubăsari, de către Direcţia agricultură şi cadastru, în comun cu Asociaţia  Apicultorilor din RM  şi Academia de ştiinţe a RM, cu suportul Agenţiei Naţionale de Dezvoltare Rurală (ACSA), a  fost desfăşurat un seminar – raional de şcolarizare şi perfecţionare profesionistă a apicultorilor. La acest seminar au participat 25 apicultori din raionul Dubăsari, (preşedinte a Asociaţiei Apicultorilor Dubăsari, d-na Vera Semionova), precum din raionele vecine - Rîbniţa, Grigoriopol. Seminarul a fost deschis de către noul preşedinte a Asociaţiei Naţionale a Apicultorilor din RM dl. Maxim Ion.
În cadrul seminarului au fost promovate, pentru implementare în practica apicolă, transferul tehnologic al realizărilor ştiinţifice în apicultură ce ţin de ajustarea tehnologiei apicole autohtone la normele UE privind apicultura convenţională şi organică. Ca rezultat al organizării şi desfăşurării seminarului şi cursului de instruire, cât şi al prezentărilor de exponate apicole şi material biologic, apicultorii-fermieri din aceste raioane, au fost familiarizaţi cu inovaţiile în domeniul, înclusiv, tehnologii moderne de creştere şi exploatare a familiilor de albine, apicultură ecologică, conform normelor europene.
Efectul economic din implementarea realizărilor ştiinţifice în apicultură constituie 90lei/familie de albine ( 20kg. miere X 15%  =  3kg X 30 lei/kg.).
 
Nicolae BULAT,
specialist principal  DAC
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar de instruire şi formare „Întreţinerea şi valorificarea produselor apicole” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta