Harta site-ului
Ajutor
Seminar de instruire CALM
Seminar de instruire CALM

La data de 17 mai 2016, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a organizat seminarul de instruire cu genericul: “ Bugetarea bazată pe programe şi performanţă la nivel local”. Pentru instruire au fost invitaţi primarii din raion şi contabilii şefi care activează în administraţia  publică  locală de nivelul I.
Cuvînt de deschidere a avut domnul Viorel Furdui, Director Executiv CALM, însoţit de colegul său Constantin Gudima, şef Direcţia Finanţe în cadrul Consiliului Raional Ocniţa, subliniind  importanţa  reformei şi modul de implementare a acesteia conform cadrului normativ.
Constantin Gudima a pus accent pe dezvoltarea unui management bugetar, bazat pe principii şi reguli pentru consolidarea disciplinei bugetar-fiscale, precum şi pe proceduri transparente privind formarea şi administrarea finanţelor publice. Deasemenea s-a evidenţiat rolul şi responsabilităţile  actorilor implicaţi în procesul bazat pe programe şi performanţă.
     Agenda instruirii a cuprins atît partea teoretică ce ţine de concept, aspect legal, structura şi elementele programului, organizarea procesului bugetării pe programe şi performanţă, cît şi partea practică cu întrebări din partea participanţilor privind bugetele bazate pe programe şi performanţă la nivel local şi cu discutarea întrebărilor stringente din domeniul finanţelor publice locale. Astfel, ca APL locale de nivelul I să fie asigurate cu informaţia şi instruirea necesară în vederea  elaborării bugetelor pentru anul 2017, precum şi să fie consultate pe problemele actuale legate de procesul bugetar din anul 2016.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Seminar de instruire CALM - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta