Harta site-ului
Ajutor
Secţia situaţii excepţionale Dubăsari evaluează lăcaşele sfinte în respectarea regulilor antiincendiare
Secţia situaţii excepţionale Dubăsari evaluează lăcaşele sfinte în respectarea regulilor antiincendiare

Secţia situaţii excepţionale Dubăsari evaluează riscul de producere a incendiilor în toate bisericile din țară. Specialiștii verifică lăcașele de cult pentru a fi evitate incendiile în preajma sărbătorilor pascale și a preveni riscurile în Noaptea Învierii. De competența acestora este controlul căilor de evacuare în caz de situații excepționale, mijloacele primare de intervenție în caz de incendiu, funcționalitatea echipamentului electric, dar și verificarea  menținerii libere a căilor de acces pentru autospecialele de intervenție.  Pompierii întocmesc prescripții, iar factorii de decizie urmează să înlăture încălcările, conform termenilor indicați. Salvatorii îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte stric regulile antiincendiare pentru a nu pune în pericol viața enoriașilor.
Pentru preîntâmpinarea incendiilor este necesară respectarea în lăcasele de cult a următoarelor măsuri de apărare împotriva incendiilor:
1. ACCESUL enoriasilor în incinta lăcasului de cult se permite în limita capacităţii bisericii, în scopul evitării accidentelor.
2. MENŢINEREA uşilor de acces/evacuare în poziţie deschisă, obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condiţiile unui număr foarte mare de enoriaşi se recomandă desfăşurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericii.
3. PARCAREA autoturismelor persoanale să se facă astfel încât să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor.
4. APRINDEREA şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate.
5. AMENAJAREA unor locuri pentru depunerea lumânărilor aprinse, la distanţa de siguranţă faţă de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferinţă în ţevi metalice umplute cu nisip.
6. STINGEREA lumânărilor la terminarea activităţilor şi evacuarea resturilor în locuri sigure, în afara bisericii.
7. AMPLASAREA mijloacelor de încălzire la distanţe de siguranţă faţă de elementele de construcţie, decorurile sau mobilierul combustibile.
8. VERIFICAREA la sfârşitul slujbelor a deconectării instalaţiei electrice de la sursele de alimentare, cât şi a sistemelor de încălzire.
9. DOTAREA lăcaşurilor de cult cu mijloace de primă intervenţie şi menţinerea acestora în stare permanentă de funcţionare.
10. MARCAREA vizibilă a ieşirilor şi stabilirea modului de evacuare a persoanelor în caz de pericol pentru evitarea producerii de accidente.
Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, Vă protejaţi viaţa!
ÎN CAZ DE INCENDIU ANUNŢAŢI SERVICIUL DE SALVATORIŞI POMPIERI 901!
Constantin MOTÎNGA,
Specialist al Serviciului apărare împotriva incendiilor
al Secţiei situaţii excepţionale Dubăsari,
locotenent al serviciului de salvare

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Secţia situaţii excepţionale Dubăsari evaluează lăcaşele sfinte în respectarea regulilor antiincendiare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta