Harta site-ului
Ajutor
Seceta ne pune în faţa alegerii – trebuie sa irigam...
Seceta ne pune în faţa alegerii – trebuie sa irigam...

Pe data de 13.09.2016, în incinta Consiliului raional Dubăsari a avut loc un seminar regional (pe s. Coşniţa, Pohrebea, Doroţcaia şi Pîrîta), organizat de către Direcţia agricultură şi cadastru, în comun cu Agenţia Naţională de Dezvoltare Rurală(ACSA), avînd ca invitat şi reprezentantul Institutului de Tehnică Agricolă „Mecagro”. La seminar au luat parte agenţi economici, conducători a gospodăriilor ţărăneşti şi deţinători individuali de terenuri.
  Seminarul a fost deschis de către vicepreşedintele raionului, dl V. Sandul, avînd următorul generic: Sporirea capacităţilor de rezistenţă la secetă a fermierilor mici prin adoptarea bunelor practici şi tehnologiilor moderne de irigare.
  Au fost discutate mai multe asoecte ale tehnologiei de irigare, cum ar fi:

  • Aspecte generale privind utilizarea apei pentru irigare;
  • Indicii de calitate a apei pentru irigare ;
  • Componentele unui sistem de irigare. Momente importante de a fi considerate la alegerea acestora;
  • Sisteme de irigare prin aspersiune. Particularităţile sistemelor de irigare prin aspersiune utilizate pentru livezi şi legume. Momente importante de a fi considerate la alegerea acestora.
  • Sisteme de irigare prin picurare. Particularităţile sistemelor de irigare prin picurare utilizate pentru livezi şi legume. Momente importante de a fi considerate la alegerea acestora.
Informaţiile ce ţin de sistemele de irigare au fost prezentate de către consultantul Serviciul extensiune rurală (AO Criul Fermier), dl M. Odobescu.
Mijloacele tehnice pentru protecţia plantelor multianuale, a culturilor de cîmp, utilaj pentru procesarea cerealelor, maşini pentru cultura cartofului şi altele, au fost prezentate de către reprezentantul „Mecagro” dl A. Tverdohleb.
Nicolae BULAT,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Seceta ne pune în faţa alegerii – trebuie sa irigam... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta