Harta site-ului
Ajutor
Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată Zilei Victoriei
Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată Zilei Victoriei

"În tinereţe învăţăm, odată cu vârsta înţelegem"
 (Marie von Ebner-Eschenbach)

În perioada 12-14 mai 2017, la COCT „Prietenia” Coşniţa, s-a desfăşurat Şcoala Tânărului Conducător cu genericul „Noi onorăm, noi ne mândrim”. Scopul acestui eveniment a fost mediatizarea şi informarea tinerilor din raionul Dubăsari cu importanţa istorică pentru popoarele europene a  Marii Victorii asupra fascismului şi rolul tinerilor întru păstrarea Memoriei şi Păcii pe pământ.
Evenimentul a fost deschis de către dl Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului Dubăsari, care a menţionat că la această Şcoală se va pune accent pe promovarea prieteniei între popoare şi respectul pentru persoanele care au luptat în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, se va face şcolarizarea tinerei generaţii cu datele istorice privind participarea locuitorilor din raionul Dubăsari şi Republica Moldova în luptele de eliberare a poporului de sub jugul fascismului.
La această Şcoală au participat tineri activi din instituţiile de învăţământ din r. Dubăsari. Pe perioada evenimentului tinerii au avut posibilitate să se bucure de o excursie la Memorialul din Şerpeni, i-au avut ca invitaţi pe dl Stepaniuc Victor, decan, Institutul Relaţii Internaţionale din Moldova, care le-a vorbit despre cauzele, periodizarea, consecinţele şi importanţa istorică a Victoriei Poporului Multinaţional din URSS şi Europa în cel de-al Doilea Război Mondial, pe dl Ostalep Veleriu, ex-viceministru la Ministerul de Externe, care a explicat importanţa istorică a Zilei de 9 Mai pentru popoarele Europei în contextul intereselor geopolitice a marelor puteri, dl Vatav Grigore, istoric,  care a vorbit despre operaţiunea Iaşi – Chişinău (platoul Coşniţa) în cel de-al Doilea Război Mondial.
În cadrul acestei ediţii a Şcolii tânărului conducător a fost ales şi Consiliul raional de tineret. Mulţi dintre tinerii prezenţi la eveniment şi-au exprimat dorinţa de participare la activităţi şi implicare în programele de dezvoltare socială şi personală.
Tinerii pot profita de posibilităţile care li se oferă pentru a-şi valorifica potenţialul, a-şi dezvolta abilităţi, a construi parteneriate şi a deveni lideri în societate.
 
Svetlana ISAICUL,
Direcţia învăţământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Şcoala Tânărului Conducător din raionul Dubăsari dedicată Zilei Victoriei - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta