Harta site-ului
Ajutor
Săptămâna metodică în Liceul Teoretic Doroțcaia
Săptămâna metodică în Liceul Teoretic Doroțcaia

 În cadrul Consiliului profesoral din data de 11.11.2019, au fost discutate temele de cercetare  ale comisiilor metodice. Doamna Sajin Nelea, director adjunct instruire și doamna Bacioi Viorica, directorul liceului, au atenționat profesorii că aceste teme, precum și prevederile Curriculumului Național 2019,  trebuie să se reflecte în orele publice din perioada 12 – 15 noiembrie. În fiecare din zilele următoare câte doi profesori au realizat lecții publice, în care au fost reflectate  temele de cercetare.
Doamna Ivanov Anastasia a realizat, în cl. a IV-a „A”, lecția de matematică cu subiectul „Cine seamănă, culege”, lecție de consolidare a cunoștințelor. Tatiana Filipenco a realizat, în cl. a V-a „A”, lecția de dezvoltare personală, cu subiectul: „Atitudinea pozitivă față de sine și de ceilalți”. Tatiana Matveiciuc a realizat, în cl. a VI-a „A”, lecția de matematică cu subiectul: „Adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea numerelor întregi”, aplicând manualul electtronic. Berzan Aliona a realizat lecția de dezvoltare personală, în clasa a III-a „A”, cu subiectul: „Comunicarea și conflictele”, în calitate de oaspeți și participanți fiind un părinte și reprezentantul IP Dubăsari Olga Rotaru.  Profesoara de istorie, Lupan Ana, a realizat cu elevii din cl. a VI-a „B” lecția publică cu subiectul: „Formarea statului centralizat în Anglia, sec. XI-XIV”. Grigoriev Elena a realizat, în cl. a VI-a „B” , lecția de fizică, bazată pe observare, cercetare, experimentare, cu subiectul: „Densitatea substanței”. Filipenco Veronica a realizat cu elevii din cl. a VIII-a „A” lecția de limba și literatura română cu subiectul: „Câmpul asociativ al cuvântului cântec”, aducând în fața elevilor imagini și informații despre ansamblurile muzicale din s. Doroțcaia și nu numai, iar momentul de captare a atenției a fost realizat de eleva Leșco Andreea, care a interpretat un cântec la acordeon. Profesorul de educație fizică, dl. Nicolaev Andrei, a realizat lecția cu subiectul: „Conducerea mingii în baschet”.
Analizând lecțiile asistate, am constatat că în fiecare din ele predomină caracterul interdisciplinar și transdisciplinar. La ambele lecții de dezvoltare personală au fost respectate formele de lucru recomandate de Curriculum: individual, în perechi, în grup și în cercul mare. În timpul interasistențelor profesorii află cum se manifestă elevii la alte discipline, cum au evoluat elevii trecând de la o treaptă școlară la alta și, evident, își împărtășesc experiența de lucru. Toate disciplinele au un rol important în formarea personalității elevului.
Galina PLEȘCO, director adjunct LT Doroțcaia

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Săptămâna metodică în Liceul Teoretic Doroțcaia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta