Harta site-ului
Ajutor
Săptămâna Educaţiei Incluzive desfăşurată în Gimnaziul Pîrîta
Săptămâna Educaţiei Incluzive desfăşurată în Gimnaziul Pîrîta

În perioada 02.12- 06.12 conform planului de acivitate al DÎG Dubăsari, SAP Dubăsari - Serviciului de asistență psihopedagogică Dubăsari în toate instituțiile preuniversitare din raionul Dubăsari s-a desfășurat Săptămîna Educației Incluzive, având ca obiectiv sensibilizarea elevilor și promovarea culturii incluzive în instituție și în localitate. Conform planului de acțiuni elaborat și aprobat în cadrul ședinței CMI, coordonator fiind dna Natalia Pisari, președinte CMI, director adjunct pentru instruire în incinta gimnaziului în data de 02.12.19 s-a dat start activităților propuse.
În cadrul Săptămînii Educaţiei Incluzive s-au realizat diverse activităţi cu elevii atît tipici cît şi elevi cu cerinţe educaţionale speciale din ciclul primar şi gimnazial:
* La data de 02.12.19 Ziua ușilor deschise a Centrului de Resurse din instituție:
În scopul familiarzării copiilor cu conceptul de Educaţie Incluzivă a fost organizat la prima oră, fiecare cadru didactic la clasa sa cu un discurs accesibil referitor la subiect.
La fiecare pauză au fost invitați grupuri de elevi în Centru de Resurse.
Tematicile prezentărilor în CREI de către CDS au fost:
- Prezentarea serviciilor de care pot beneficia toți copiii din instituție;
- Prezentarea unor jocuri didactice;
- Promovarea voluntariatului. Identificarea voluntarilor pentru CREI;
- Explicarea noțiunii de educație incluziva (educația de calitate pentru toți copii).
* La data de 03.12.19 când este marcată Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, Consiliul de Elevi împreună cu dna Lilia Marținchevici, director adjunct pentru educație au organizat acțiuni de caritate pentru pesoanele cu dizabilități din localitate , oferindu-le un mic suport fianaciar, la care au contribuit toți elevii la Iarmarocul "Toamna de Aur". Deasemenea grupuri de copii din cl.II-a și a IV-a s-au deplasat la Casa Socială Nadejda din localitate pentru a prezenta o activitate dedicată persoanelor cu dizabilități. Tot în această zi pentru sensibilizarea elevilor în holul recreației au fost derulate filme despre peresonalități celebre cu dizabilități și rezultate deosebite în activitate.
* La data de 04. 12. 19 a avut loc Atelierul voluntarilor Centrului de Resurse. În Centru de Resurse grupuri de copii au fost organizaţi să confecționeze jocuri didactice din materiale propuse. Cadrele didactice de sprijin Tezicov Svetlana și Ochișor Galina au pregătit materialele necesare, iar copiii în baza exemplului (imaginei, fotografie) au confecționat jocuri, obiecte din hârtie, au colorat imagini, concurs de desene dedicate persoanelor cu dizabilități. A fost important să fie invitaţi copiii tipici din ciclul primar și cu cerințe educaționale speciale.                                                                                                       * La data de 05.12.19 s-au organizat jocuri energizante în Centrul de Resurse unde au participat atât elevii tipici, cât si elevii ci cerințe educaționale speciale. În cadrul ședinței Consiliului de Elevi s-a hotărât ca fiecare clasa din ciclul gimnazial să elaboreze câte un poster cu genericul: ,,Noi valorizăm fiecare persoană. Vino cu mine, școala e și pentru tine" care au fost afișate în holul recreației în data de 05.12.19.                                                                                       Vineri 06.12.19 a avut loc şi Activitatea de totalizare în cadrul ședinței operative. Nominalizarea claselor, diriginților și aprecierea copiilor care s-au implicat activ la activitățile care au derulat în timpul săptămânii. Centrul de Resurse a fost dotat cu materiale didactice( hârtie, albume de desene, creioane, pixuri, literatura) oferite de Consiliul de Elevi din banii acumulați de la Irmarocul ,,Toamna de Aur,, desfășurat în luna octombrie. Activitățile desfășurate pe perioada săptămânii au avut un impact pozitiv asupra elevilor gimnaziulu. Administrația gimnaziului aduce sincere multumiri tuturor cadrelor didactice, elevilor care au contribuit la desfășurarea Săptămânii Educației Incluzive cu succes.

Natalia PISARI, director adjunct pentru instruire 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Săptămâna Educaţiei Incluzive desfăşurată în Gimnaziul Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta