Harta site-ului
Ajutor
Rolul educației electorale într-o societate democratică
Rolul educației electorale într-o societate democratică

La data de 26 noiembrie 2019, în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” Coșnița, s-a desfășurat seminarul metodic cu directorii adjuncți, responsabili de procesul educativ, „Rolul educației electorale într-o societate democratică”. Seminarul a avut ca scop desfășurarea campaniilor de informare în vederea sporirii activismului civic în rândul tinerilor alegători.
Obiectivele urmărite au vizat cunoașterea drepturilor și obligațiilor alegătorilor, formarea concepției despre alegeri democratice, a atitudinii civice și conștientizarea necesității participării la alegeri.
Totodată, participanții au avut prilejul să asiste la o activitate de simulare a alegerilor, organizată în cadrul proiectului ProDEM2 „Împuternicirea tinerilor pentru cetățenie activă” organizat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu Asociația Obștească „Moștenitorii” și AO „Speranța”, cu finanțarea Agenției Austriece pentru Dezvoltare și Institutul German IFA.
În cadrul activității elevii au fost familiarizați cu diverse aspecte legate de exercitarea dreptului electoral, cum ar fi prevederile legale ce ţin de acest domeniu, condițiile şi procedurile concrete de organizare a alegerilor şi votare în Republica Moldova.
Aduc sincere mulțumiri toturor organizatorilor pentru activitatea publică: dnei Echim Tatiana, coordonatorul Proiectului ProDEM2, administrația școlii, dlui Verlan Tudor, director, dnei Cibuc Mariana, director adjunct responsabil de procesul educativ, cadrelor didactice și nu în ultimul rând elevilor care au fost activi, curioși, deschiși și entuziasmați la această activitate.
 Svetlana ISAICUL,
șef Centru metodic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Rolul educației electorale într-o societate democratică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta