Rezultatele învăţării în baza competenţelor
La data de 06 februarie 2024, în incinta L.T. ”Mihai Eminescu”, Dubăsari doamna Braducean Larisa, șefa Direcției Învățământ General, în colaborare cu angajații Direcției au organizat un seminar raional cu participarea managerilor instituțiilor de învățământ preuniversitar. Tema seminarului este: ”Strategii și instrumente de evaluare a rezultatelor învățării în baza competențelor”. La seminar au participat 13 manageri școlari din toate instituțiile din subordine. Seminarul a fost organizat pe 4 dimensiuni care au demonstrat rezultatele învățării în baza competențelor:
1. Prezentarea orelor publice.
2. Prezentarea unui concert festiv consacrat evenimentelor naționale.
3. Analiza orelor publice.
4. Examenul 2024 – elemente de noutate.
Orele publice au fost prezentate în cadrul tuturor treptelor de școlaritate:
1. Centrul comunitar: activitatea grupei pregătitoare cu tema: „Călătorim vesel cu trenuțul în Țara Cunoștințelor”, pedagog - Bolgari Aliona.
2. Ciclul primar - disciplinele școlare: Matematica, în clasa I-a "A" cu tema: Cazuri de adunare și scădere în concentrul 0 – 20. Z+U=ZU; ZU-U=Z; ZU-Z=U, învățătoare - Beleavschi Tatiana.
Dezvoltarea personală în clasa a II-a „B” cu tema: Valoarea banului – Ce și cât costă?, învățătoare -Sultan Valentina.
Limba română în clasa a III-a "A"cu tema: Tehnica citirii (cu voce și în gând). Cuvintele noi din text. Categorii semantice ale limbajului textual: sinonime, antonime, învățătoare - Morarenco Valentina.
Matematica în clasa a IV-a "B" cu tema: Consolidăm și dezvoltăm. Formarea, citirea și scrierea fracțiilor, învățătoare - Agatiev Irina.
3. Ciclul gimnazial - disciplinele școlare: Geografia în clasa a VI-a "A" cu tema: Apele de suprafață ale Americii de Sud, profesoară - Zavtur Victoria.
Matematica în clasa a VI-a "B" cu tema: Aplicații practice la rapoarte și proporții, profesoară - Mamulat Ana.
Istoria în clasa a VI-a "C" cu tema: Țara Moldovei în timpul lui Ștefan cel Mare, profesoară - Alexeev Natalia.
Fizica în clasa a VII-a "B" cu tema: Legea lui Arhimede. Aplicații, profesoară - Zavtur Olga.
Limba și literatura română în clasa a VII-a "C" cu tema: „Romanul adolescentului miop” (M.Eliade).
Sensurile textului, profesoară - Cebotari Svetlana.
Chimia în clasa a VIII-a "B" cu tema: Bazele. Caracteristica generală. Clasificarea bazelor. Metode de obținere, profesoară - Popa Dorina.
Limba și literatura rusă în clasa a IX-a "B" cu tema: Родина…Почему мы её любим. "Родная деревня", "Тихая моя Родина" (Н. Рубцов), profesoară - Sultan Tatiana.
4. Ciclul liceal - disciplinele școlare: Informatica în clasa a X-a "B" cu tema: Operatori ciclici, profesoară - Catan Veronica.
Limba engleză în clasa a XI-a "B" cu tema: Small changes, profesoară - Deordiuc Ina.
Biologia în clasa a XII-a "B" cu tema: Recapitularea materiei de studiu la unitatea de conținut. Ameliorarea organismelor. Biotehnologii, profesor - Roznerița Nicolae.
Toate lecțiile asistate au fost apreciate cu calificativele "foarte bine" și "excelent".
Activitatea extracurriculară a fost una de zile mari, obiectivul general fiind promovarea valorilor naționale, culturale și interculturale. Doamna Braducean Larisa, șefa Direcției Învățământ General a adus mulțumiri, atât elevilor participanți în cadrul concertului festiv cât și profesorilor care i-au ghidat în domeniul artelor. De asemenea a fost prezentată o expoziție de obiecte confecționate manual de către elevii liceului.
Seminarul a încheiat cu prezentarea unui suport informațional care a inclus elemente de noutate în organizarea examenelor din sesiunea 2024.
Direcția Învățământ General în persoana doamnei șefe, Braducean Larisa, aduce sincere mulțumiri doamnei Director al liceului teoretic ”Mihai Eminescu”, Ivanov Angela, pentru aportul adus întru organizarea și desfășurarea eficientă a seminarului nominalizat.
Violeta Nakai – Tolstenco, șefa Secţiei politici educaționale, DÎG Dubăsari
Direcţia Educație Dubăsari Dubăsari
Lasa un comentariu