Harta site-ului
Ajutor
Restricțiile recent instalate la circulația transportului pe podul plutitor, discutate în cadrul ședinței consultative
Restricțiile recent instalate la circulația transportului pe podul plutitor, discutate în cadrul ședinței consultative

Astăzi 28 aprilie curent, în a doua jumătate a zilei a fost organizată o ședință de lucru în legătură cu sesizarea situației tensionate referitor la unele limitări impuse la circulația transportului pe podul plutitor, gestionat de către Î.S.”Bacul Molovata”.
Ședința dată a fost convocată sub egida Președintelui raionului Dubăsari dl Grigore FILIPOV cu participarea dnei Olga CEBOTARI Viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, reprezentanții Biroului politici de Reintegrare, primarii satelor Molovata Nouă și Corjova, dar și a reprezentanților conducerii Agenției Proprietăți Publice, Agenției Navale, Inspectoratului General de Poliție și a administratorului ÎS.”Bacul Molovata”.
Președintele raionului a salutat prezența Viceprim-ministrului și a participanților în teritoriu, mulțumind tuturor că au dat curs invitației de astăzi. Viceprim-ministru dna Olga CEBOTARI a menționat că, ședința necesita a fi convocată în regim prioritar, evidențiînd dezbaterea problemei restricțiilor recente impuse și determinarea măsurilor ce pot fi întreprinse.
Astfel, directorul Agenției Navale din Republica Moldova dl Igor ZAHARIA a informat că, feribotul este preconizat doar pentru transportarea unei greutăți de până la 350 de tone și din proiectul inițial din construcție a fost preconizate ca greutățile să fie transportate de un transport de până la 6 tone pe osie, menționând că acestea nu sunt ”mofturi” dar sunt cerințele constructive și legislative. Luînd în considerare starea deplorabilă în care se află feribotul, fiind construit în anii 1980 și fiind exploatat peste 30 de ani, acesta prezintă actual un pericol eminent pentru viața oamenilor. Astfel în urma unui control, a fost emisă prescripția prin care s-a cerut instalarea indicatorului respectiv la circulația pe podul plutitor de la Molovata.
Totodată, în urma consultărilor și audierii informației prezentate, invitații de astăzi au menționat că în marea majoritate problema s-a creat în baza unei informări mai puțin clare a indicatorului recent instalat pentru solicitanții feribotului.
La încheierea ședinței consultative, dna Olga CEBOTARI Viceprim-ministru pentru Reintegrare de comun cu dl Grigore FILIPOV au convenit de a colabora în vederea soluționării problemelor  apărute pentru unii agenți economici create de restricțiile impuse în acest sens și de a negocia cu partea transnistreană referitor la transportarea mărfurilor și a bunurilor prin posturile instalate de exponenții de la Tiraspol. 

 
Tatiana GHERB,
Specialist principal

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Restricțiile recent instalate la circulația transportului pe podul plutitor, discutate în cadrul ședinței consultative - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta