Harta site-ului
Ajutor
Remunerare pentru învățare!
Remunerare pentru învățare!

Obiectivul de bază al procesului de instruire şcolară este cel de învăţare eficientă care, la rândul său, e în continuă desfăşurare şi creştere. Succesul şcolar nu e doar nota obţinută, ci și rezultatul atins în diverse concursuri la nivel de vârstă. Olimpiada şcolară e din categoria concursurilor ce vizează nu doar rezultatul însuşirii Curriculei şcolare, dar și materia studiată suplimentar fie la nivel de clasă, fie individual.
În perioada 1-2, 8-9 februarie în gimnaziul Pîrîta a fost organizat şi desfăşurat Concursul şcolar Olimpiada 2020.  La acest concurs au participat 313 elevi din 13 instituţii de învăţământ preuniversitar. Din 126 de locuri premiante acordate 34 de concurenţi s-au plasat pe locul I, 44 pe locul II şi 48 pe locul III.
Conform Hotărârii de Guvern nr. 17 din 04.01.2006 şi a Hotărârii de Guvern nr. 34 din 15.01.2013 învingătorii concursului şcolar se bucură de stimularea financiară în sumă de 160 lei pentru deţinătorii locului I, 100 lei pentru deţinătorii locului II și de 50 lei pentru deţinătorii locului III.
Astfel s-a urmărit de a încuraja și de a spori interesul elevilor de a studia aprofundat şi, chiar la perfecţie, materia din domeniul preferat. Conform rezultatelor obţinute în cadrul concursului şcolar, instituţiile de învăţământ preuniversitar s-au înscris în următorul clasament: licee - locul I – L.T. „Mihai Eminescu”, Dubăsari; locul II – L.T. „Ion Creangă”, Coşniţa şi Locul III – L.T. „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, Grigoriopol; gimnazii: – locul I – gimnaziul Pîrîta, locul II- gimnaziul Ustia, locul III – gimnaziul Oxentea.
Spre regret, condiţiile de carantină provocate de pandemia COVID - 19, la nivel de republică, s-a organizat  concursul doar la următoarele discipline scolare: Matematica, Limba străină (franceză şi engleză), Limba rusă şi Istoria românilor şi universală.
Raionul Dubăsari se bucură de rezultatul obţinut al elevului Verlan Ştefan profesoară Frunze Olga, din gimnaziul Pîrîta, care a ocupat locul III la concursul şcolar, etapa republicană la disciplina Istoria românilor şi universală.
Reieşind din cele expuse mai sus, în perioada 29 mai – 05 iunie a.c. şeful Direcţiei Învăţământ General Dubăsari, doamna Braducean Larisa, a înmânat diplomele şi primele băneşti directorilor de instituţii pentru a menţiona elevii învingători la concursul școlar ediţia 2020.
Direcţia Învăţământ General Dubăsari îndeamnă toţi elevii din raion, dar şi cadrele didactice pentru a cuteza activ în munca intelectuală de a demonstra performanţe atât la nivel de raion cât şi la nivel de republică.
 
Violeta TOLSTENCO,
șef Secția politici educaționale și management economic
Direcția învățământ general Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Remunerare pentru învățare! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta